Лятото е тук, настроение е на 6, морето ни е до колене, а на плажа можем да прекараме цял ден и цяла нощ. Разбира се, трябва ни не само приятна компания и музика, но и освежаващи напитки и нещо леко и вкусно за хапване.

И в този момент веднага се сещаме за големи дървени дъски, внимателно подредени и отрупани с различни сирена и ядки, които ни носят наслага още в мига, в който ни ги поднесат.

Убедени сме, че тази вкусова експлозия ще впечатли дори емблематичния анимационен герой Джери, който е готов на всичко, за да се сдобие с така апетитното и сочно парче сирене. А голямото разнообразие от различни видове твърди и меки сирена със сигурност би затруднило избора му. Не само неговия, но и нашия...

Снимка 491880

Източник: iStock

И няма нужда да ходим в някое луксозно заведение, за да погалим сетивата си и гарнираме любимите летни питиета. За да си заслужим поздравления за завидно гостоприемство и отношение към детайла можем и само да приготвим апетитна дъска със сирена и плодове и дома.

Дървена дъска от вкусове: деликатесни сирена, свежи сезонни плодове и хрупкави ядки

Необходими продукти:

  • Бри
  • Синьо сирене
  • Камембер
  • Грозде бяло/червено
  • Смокини
  • Ядки- орехи, кашу, бадеми
Снимка 491883

Източник: iStock

Начин на приготвяне:

1. Плодове се измиват и нарязват по избор.

2. Сирената се режат на парченца.

3. Вкарваме въображението в действие, за да си представим как най-добре аранжираме дъската.

4. Всяко парченце си идва на предвиденото място и нямаме търпение да пристъпим към консумацията.

Shop.gladen.bg и как да превърнем любимия мед на Мечо Пух в здравословни барчета

Любимата закуска на Мечо Пух

Защото всеки от нас е мечтал за едно от гърненцата на пухкавия герой

Всички продукти, необходими за приготвянето на апетитната дъска от вкусове, са налични и може да поръчате от сайта на shop.gladen.bg , който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети HIT. Онлайн магазинът извършва доставки в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв., доставката е безплатна.