Разходката е отлично физическо натоварване, при това на чист въздух и сред природата. Тя е един от най-приятните начини да увеличим сърдечната честота и да се заредим с ендорфини - хормоните на щастието. А и е напълно безплатна, и не изисква никакво специално оборудване.

Разходките, времето, прекарано навън, и защо се нуждаем от тях всеки ден

Защо се нуждаем от разходки навън всеки ден

Най-лесният начин да се чувстваме добре

Но преди да хванем гората, е добре да се подготвим и с още нещо. А именно - с подходящите за случая витамини и минерали. Според диетоложката Триста Бест това са витамините В комплекс. Те са водоразтворими и имат широк спектър на благоприятно въздействие върху организма.

Те ще ни заредят с нужната енергия за едно по-дълго ходене, като в същото време ще метаболизира макроелементите от храната. Така например тиаминът (В1) помага за превръщането на въглехидратите в енергия. Освен това, тези витамини помагат за транспортирането на хранителни вещества, богати на енергия, в тялото ни.

Снимка 544653

Източник: iStock

Витамин В12 е добре дошъл за костната система и също би ни заредил с още сили, включително и ако имаме анемия.

Храненето, разходката веднага след него и какви са ползите

Ползите от разходката веднага след хранене

Струва си да опитаме

Според проучване от 2006 г. физическите натоварвания могат да повишат нуждата от витамин В6. Ето защо е добре да наблегнем на храните, в които той се среща, като тъмно листни зеленчуци, семена, млечни продукти и яйца, уточняват още от Eat This, Not That!.