Пролетта може и да е дългоочакван сезон за мнозина, но за тези сред нас, които страдат от сенна хрема, може да бъде едва поносима. За съжаление, симптомите с кихавици и сълзливи очи трудно се овладяват. А според учените неподозирани досега фактори също може да оказват и допълнително влияние за влошаването им.

Пролетна алергия и кои хора страдат от сенна хрема

Кои хора страдат от сенна хрема

Пролетната алергия е коварна

Наблюденията са за по-тежък и продължителен сезон за хората с алергии. Обяснението, което се крие зад този ефект е, че се предизвиква от повишаването на концентрацията на полените и удължаването на периода, в който витаят из въздуха.

Изследователите поясняват, че негативните резултати от климатичните промени, сред които са температурните амплитуди, валежите и нивата на въглероден диоксид в атмосферата, въздействат не само на количеството на полените.

Снимка 570398

Източник: iStock

За съжаление ни карат да усещаме влошаване на алергичните симптоми, а и увреждат повече здравето ни, пише Self Magazine.

Новините обаче за тези сред нас, които страдат от алергии, изглежда просто няма как да са обнадеждаващи. Прогнозите са тревожни, тъй като промените в климата ще продължават да повишават количеството на полените, а отделянето на все повече емисии на въглероден диоксид единствено прави още по-мрачна общата картина.

Снимка 570397

Източник: iStock

Сенната хрема, алергиите през пролетта и как да се предпазим

Три начина да се справим със сенната хрема

Лошата страна на пролетта

Оказва се, че за да се погрижим за здравето си, трябва да сме по-внимателни и щадящи и към околната среда. Затова, нека се замислим следващият път, когато сме в планината например, дали съвестно сме изхвърлили отпадъците си на правилните за това места. Така се грижим и за природата, и за себе си.