Въпреки че по-често ги ползваме само по основно предназначение или с лека ръка изхвърляме отпадъците от тях в кофата за боклук, редица продукти имат и една друга, добавена стойност. Като кафето и черупките от яйцата, които вършат чудеса, ако ги добавим към тора за растенията.

Черупките, яйцата, кафето, торът за растенията и защо да не ги изхвърляме

Още две причини да не изхвърляме черупките от яйцата

Ето и какво да ги правим

Така се оказва, че е добре да държим под ръка и една паста за зъби в кухнята, защото намира още куп приложения не само в личната хигиена, но и в домакинството.

Отдавна знаем, че тя възвръща блясъка на потъмнялото сребро, но това е само една от причините да я държим на ръка разстояние и вън от банята. Ето още три случая, в които помага.

Снимка 521912

Източник: iStock

Заличава мокри петна по дървото

Едва ли има човек, който да не е забравял поне веднъж да сложи подложка под чашата си или просто да разлее течност върху дървената маса.

Снимка 521916

Източник: iStock

Мокрите следи ще изчезнат за нула време, ако втрием върху тях малко паста за зъби. За да постигнем желания ефект, след това е нужно само да я отстраним с кърпа. Можем да повторим упражнението, но не бива да използваме гел-паста.

4 неща, които не знаем за пастата за зъби

4 неща, които не знаем за пастата за зъби

В какво се изразява правилното миене

Почиства ръцете

Миризмите от риба и чесън по ръцете ни са сред най-упоритите, а повечето сапуни са безсилни. Пастата за зъби обаче може да ги заличи напълно, както и да унищожи всички опасни бактерии от кожата ни.

Премахва упоритите миризми върху пластмасата

Колкото и да са удобни, пластмасовите съдове за съхранение имат един сериозен недостатък. И те задържат неприятни миризми, които често не могат да се премахнат с обикновените препарати.

Зъбите, устната хигиена и от какво ни предпазва миенето по три пъти на ден

Болестите, от които ни предпазва честото миене на зъби

Колкото повече, толкова по-добре

Пастата за зъби е решението и в този казус. Трябва само да разтъркаме хубаво вътрешността на пластмасовата купа с нея и след това да я измием с веро. Но не пречи да я оставим и директно в миялната машина, успокояват ни от Tips And Tricks.