Porsche представи Taycan през 2019 г. и беше ясно, че е въпрос на време моделът да бъде подновен и да получи така наречения фейслифт.

Новото Porsche Panamera - какво знаем за интериора му

Новото Porsche Panamera - какво знаем за интериора му

Седмици преди официалното представяне на колата

Е, чакането е към края си, защото бе обявено, че новото Porsche Taycan ще видим на пазара през 2025 г. То ще се предлага в три варианта - спортният седан Taycan, Taycan Turbo Cross Turismo и Taycan 4S Sport Turismo, като почти всеки аспект е подобрен, а в това число и цената, но ще стигнем и до нея.

Ускорението е качено на ново ниво - седановата версия на Taycan ще развива от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди, а комбинираният пробег ще бъде около  678 км. На Taycan Turbo S пък ще му трябват само 2.4 секунди, за да достигне от спряло положение до 100 км/ч, като при него комбинираният пробег на електричество ще е 630 км.

Снимка 652694

Източник: Porsche

Зареждането също е подобрено и направено много по-бързо. На настоящата версия на Porsche Taycan ѝ трябват около 37 минути, за да зареди батерията от 10 до 80%. Докато на новата версия за това упражнение ще са ѝ необходими само 18 минути.

Porsche 911 Carrera RS 3.8 в "Трансформърс: Възходът на зверовете" - какво му е специалното на автомобила

Какво му е специалното на поршето от "Трансформърс: Възходът на зверовете"

Магията на киното може да заблуди всеки

Всички обновени версии на Taycan ще се предлагат със стандартно адаптивно въздушно окачване. Новото окачване Porsche Active Ride може да се поръча  допълнително като опция за версиите със задвижване на четирите колела.

Porsche Taycan

Източник: Porsche

Porsche Taycan

От Porsche твърдят, че окачването Active Ride поддържа нивото на каросерията на Taycan през цялото време, дори по време на рязко спиране, завиване и ускорение. При нормално каране пък компанията твърди, че новото им окачване поема неравностите по пътя почти напълно.

Porsche, електрическият Taycan Turbo S и рекордът на Гинес за най-висока скорост на закрито

Когато летиш и срещу теб има стена

Гинес има нов рекорд за най-висока скорост на закрито

Аеродинамиката на колелата също е подобрена, като за целта са разработени нови 21-цолови джанти и гуми. Интересното е, че въпреки всички усъвършенствания Taycan Turbo тежи с 15 килограма по-малко от предшественика си. Стандартното ниво на оборудване също е подобрено, като там ще намерим екстри като амбиентно осветление, ParkAssist с камера за заден ход, електрически сгъваеми странични огледала.

Porsche Taycan

Източник: Porsche

Porsche Taycan

Базовите модели на Taycan вече са стандартно оборудвани с адаптивно въздушно окачване и алуминиеви протектори на праговете. Освен това се включва и батерия с увеличен капацитет, но с намалено тегло.

Няма как да не забележим и промените по екстериора на новия Taycan. Той е с нов стил на предната и задната част, с нови фарове и задни светлини, които запазват изчистения дизайн на предшественика си.

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo

Източник: Porsche

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo

Фаровете например разполагат с HD матрична технология с висока разделителна способност с детайлна оптика. Логото на Porsche в лентата на задните светлини също е подобрено, като сега има триизмерен дизайн, наподобяващ стъкло.

Porsche Taycan 4S Sport Turismo

Източник: Porsche

Porsche Taycan 4S Sport Turismo

Инструменталното табло, централният дисплей и опционалният дисплей пред пътника разполагат с оптимизиран потребителски интерфейс с допълнителни функции. Няма как да не отбележим, че при Taycan Turbo S версията разполага с внушителните 938 к.с.

Казано накратко - фейслифтът разполага с повече мощност, по-голям пробег, ускорява по-бързо и зарежда по-бързо.

Новото Porsche Macan - електрифицирано и по-добро с двете си версии Macan 4 и Macan Turbo

Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

Ето какво знаем за Macan 4 и Macan Turbo

И така, стигаме до цената. Базовата версия на новото Porsche Taycan ще струва 101 395 долара, което е с над 8000 долара повече от предшественика си. Докато върховата версия ще се продава за 210 995 долара. Доставките на модела започват през лятото.