"Трансформърс: Възходът на зверовете" е по кината от почти седмица и вече доста хора са видяли какво крие новият филм.

"Трансформърс: Възходът на зверовете" - какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Трансформърс: Възходът на зверовете"

Ред е за нови Трансформърси

Със сигурност са обърнали внимание и на една конкретна кола, която има и основна роля. Става дума за едно сиво порше, което всъщност е един от основните автоботи - Мираж (озвучен от Пийт Дейвидсън).

Тази кола не е никак случайна и ако трябва да бъдем точни, е Porsche 911 Carrera RS 3.8. Оливър Хофман, който отговаря за маркетинга в Porsche AG, смята, че това е идеалната кола не само защото действието се развива през 1994 г., но и заради самия автобот Мираж, който приема тази форма. "Той е твърд характер с добро сърце и малко бунтарска жилка от време на време." 

Специалното на колата е, че в Porsche са произвели едва 55 бройки от Carrera RS 3.8, което я прави изключително рядък автомобил с историческа стойност.

Както знаем, във филма колата преминава през доста трудности и изпитания. Но едва ли някой е достатъчно луд, за да рискува едно истинско Porsche 911 Carrera RS 3.8 да пострада. И се оказваме прави.

Снимка 622415

Източник: Porsche

За целите на филма са създадени пет специални автомобила, които отвън да приличат досущ на Carrera RS 3.8. Това, което сме гледали на големия екран, може и да не е бил автентичният автомобил, но пък звукът е точно негов.

Porsche промени емблемата си за първи път от 2008 г.

Първа промяна за Porsche от 15 години насам

Корените обаче са запазени

Интересното е, че всяка една от петте специално създадени коли е имала специфична задача. Една от тях например е била предназначена само за сцената, в която се кара на заден ход с висока скорост.

Друга е била използвана само за каскадите, а трета - за сцените, в които в близък план е водачът на колата.