Всички автомобилни производител се стремят да електрифицират възможно най-голям брой от своите модели. Porsche не прави изключение. Германската компания ще представи електрически версии на своите базови модели Boxster и Cayman - това се казва в информация на британското издание Autocar.

По всичко изглежда, че емблематичното спортно купе 911 засега няма да бъде изцяло електрифицирано, а просто ще получи нова хибридна задвижваща система.

Компанията вече провежда тестове както на напълно електрически, така и на хибридни системи. Уловката е в това, че не е ясно на кое от двете (или и на двете) решения ще заложат германците за серийното производство на Boxster и Cayman.

Снимка 420013

Източник: Porsche

Дори ако решат да заложат на изцяло електрически системи, Porsche ще предлагат и хибридни версии, за да направят преминаването от двигатели с вътрешно горене към движение на ток по-лесно и плавно за своите по-консервативни клиенти.

Информацията е оскъдна, но поне що се касае до хибридните версии, Boxster и Cayman ще комбинират електродвигателя с 4-цилиндров бензинов мотор, докато по-големият им батко 911 ще разчита на 6-цилиндров агрегат.

Снимка 420014

Източник: Porsche

За чисто имиджови цели се очаква на пазара да се появи и наследник на хиперавтомобила 918 Spyder. Той ще продължи да бъде хибрид и би трябвало да излезе на пазара в средата на следващото десетилетие. Иновацията при него ще бъде използването на солид стейт батерии, които ще предлагат значително по-голям пробег с едно зареждане, без да се увеличава теглото.

До момента Porsche залагаше на хибридни задвижвания само в своите по-скъпи модели, както и в немалко от състезателните си разработки.