Ядките са неизменна част от здравословния начин на живот, а ползите от тях са много и доакзани през годините с различни изследвания. Богати на различни хранителни вещества, те оказва положителен ефект не само върху цялостното ни здравословно състояние и настроението.

Според ново проучване на испански учени от Universitat Rovira i Virgili, мъжете, които редовно консумират по шепа ядки, имат значително по-добро качество на семенната течност и по-висока фертилност. Това е доказано с 14-седмичен експеримент. По време на него участниците консумират бадеми, лешници и орехи.

В резултат на това е установено значително подобряване на броя, подвижността и морфологията на сперматозоидите.

Снимка 505161

Източник: iStock

Освен това, ядките имат положителен ефект и върху епигенетиката на мъжките "войници", който се изразява в промени на генетично ниво, влияещи върху сперматогенезата.

Според учените, всички тези ползи за мъжката фертилност се дължат на високото съдържание на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и фолиева киселина в орехите, бадемите и лешниците, предава Daily Mail.

Мъжкото либидо, ядките и какво количество е необходимо за по-силен оргазъм

Колко му трябва на мъжа за страхотен секс

Само няколко грама от това

Освен способността за създаване на поколение, ядките доказано увеличават и удоволствието на мъжете от самия полов акт. А това е още една страхотна причина те да присъстват редовно в менюто на всички представители на силния пол, особено ако идеята за бебе вече се върти в главата им.