Липсата на желание за секс е все по-често срещана днес. Говорим дори за асексуално поколение, затормозено от стрес и финансови проблеми, при което интимното общуване определено не е приоритет в ежедневието.

Разбира се, всичко е индивидуално и няма как с магическа пръчка да решим проблемите си Но учените ни предлагат един лесен начин за повишаване на мъжкото либидо.

Испански учени са провели 14-дневно изследване с мъже между 18 и 35 години, без сведения за еректилна дисфункция. Те са разделени в две групи - едните консумират ядки ежедневно, а другите - не.

Снимка 435875

Източник: iStock

На края на двете седмици мъжете попълват въпросник, от който става ясно, че тези, които са си хапвали по 60 грама ядки всеки ден, имат по-силно сексуално желание и изпитват по-голямо удоволствие по време на самия акт. Но той не е задължително да продължава по-дълго.

Две шепи орехи, бадеми и лешници на ден действат благоприятно на мъжкото либидо и качеството на спермата. Правят оргазмите и по-силни.

Причината е в хранителните вещества. А ядките са богати на актиоксиданти, както и на вещества като фолиева киселина, калий и калций.

Снимка 435884

Източник: iStock

Полифенолите и витамините в орехите, бадемите и лешниците, се смятат за ефективно лечение на еректилна дисфункция. Подобряват дейността и на сърдечно-съдовата система, а оттам и притока на кръв към интимните части, пише Daily Mail.

Колко време е нужно на мъжете от оргазъм до оргазъм

Колко време е нужно на мъжете от оргазъм до оргазъм

Може да отнеме от няколко минути до няколко дни

Ядките помага за предаването и на нервни импулси към пениса, което повишава чувствителността и подобрява представянето в леглото. Калифорнийски учени пък са категорични, че редовната им консумация подобрява подвижността и повишава концентрацията на сперматозоиди в семенната течност, което е предпоставка за по-бързо зачеване.