Когато са съчетани с прекрасни гледки и опознаване на места, пътуванията с влак са не само лесен начин за придвижване, но и едно страхотно преживяване. Южна Африка предлага много подобни маршрути, но и една по-различна забележителност - влак, който не се движи и не отива никъде.

Юрта вместо хотел - нова тенденция в туризма в България

Юрта вместо хотел - нова тенденция в туризма в България

Ето къде може да отидем, за да пробваме

Националния парк Крюгер е един от най-големите резервати за дивеч в Африка, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Именно в него се намира и нестандартният хотел Kruger Shalati: The Train on the Bridge. Той се състои от няколко истински влакови вагона върху мост на река Сабие.

Вагоните са трансформирани, за да поберат 24 луксозни апартамента, най-голямото предимство на които със сигурност е страхотната гледка към резервата и дивата природа. Това е един удобен и безопасен начин да наблюдаваме Големите пет на Африка - лъвове, леопарди, носорози, слонове и биволи.

През 20-те години на миналия век през резервата е минавала железопътна линия, по която са минавали парни локомотиви. Тогава тя е била основният начин за придвижване на туристите до резервата и дори в някои случаи влакът е спирал именно върху моста, където днес е разположен хотелът на релси. 

През 2016 г. линията през моста е заместена от друга, която минава по периферията на резервата. А идеята на собствениците на нестандартния хотел Motsamayi Tourism Group е да пресъздадат преживяването от миналото. За целта те купуват няколко стари вагона и ги ремонтират изцяло. Но със сигурност интериорът им е това, на което отседналите тук обръщат най-малко внимание.

Гостите на хотела прекарват по-голямата част от времето на терасата и край басейна, наблюдавайки дивите животни, които се разхождат по сушата и плуват в реката. Разбира се, ентусиастите могат да се включват в разходките с водач и да бъдат максимално близо до всички видове, пояснява CNN.

Hoshinoya Nara Prison - 115 години затвор, а скоро - луксозен хотел

115 години затвор, а скоро - луксозен хотел

Едно място в Япония, което си струва да посетим

На територията на хотела има и градина, в която се отглеждат продукти, използвани в ресторанта. В него се сервират и разнообразни месни деликатеси в изискана обстановка. А преживяването със сигурност не е по джоба на всеки, защото една нощувка в този хотел-влак струва около 530 долара.