Чайове за отслабване, добавки за бърз растеж на косата, хапчета, които ще направят кожата ни блестяща - кои от всички тези широко обсъждани и рекламирани продукти работят? Оказва се, че не много голяма част от тях.

Дерматолози и медици съветват първо да направим консултация за проблема, който искаме да третираме - повехнала кожа, чупливи нокти, акне, т.н., преди да посегнем към тях. Ето кои обаче работят и няма да ни навредят.

Биотин

Водоразтворимият витамин В7 подсилва ноктите, повишава енергичността и държи триглицеридите в кръвта ни в норма. Действа благотворно и на косата, като стимулира растежа й и предотвратява проблеми като лющещ се или сух скалп.

Витамини от В групата

Това е най-препоръчваната хранителна добавка, ако страдаме от акне. Витамините от група В действат като антиоксиданти и спомагат за елиминирането на бактериите. Допълнителната полза е ползотворното им влияние върху стреса и регулиране функцията на надбъбречните жлези.

Снимка 343255

Източник: iStock

Рибено масло

Звучи неприятно, но всъщност говорим за омега 3 мастните киселини, добивани от риби като сьомга и треска. Ползите им са неоспорими за кожата и косата, а през лятото служат като "вътрешен" UV филтър в допълнение към слънцезащитната грижа.