Джинът е много особено питие, което рядко може да се пие чисто, заради острият му характерен вкус и аромат, който признаваме си, трудно можем да понесем без малко лимон и тоник.

Съществуват два основни подхода при производството на джин. Първият е вторична дестилация на неутрален зърнен алкохол (наречен базов алкохол), към който са добавени натурални растителни съставки. Вторият е просто добавяне на ароматни агенти (есенции и екстракти) към базовия алкохол и разбъркването им.

През последните години се появиха различни вариации, които са с аромат на плодове и/или билки. Не бяхме чували обаче за джин със слонски изпражнения. Поне до този момент.

Оказва се, че Паула и Лес Ансли от Южна Африка правят точно това и продават бутилка Ibhu Indlovu джин за 35 долара, пише The Evening Standard. Идеята на двойката се заражда, докато са на сафари в Кения. Техният гид им казва, че въпреки огромните количества храна, която слоновете поглъщат всеки ден, 80% от нея излиза в неразградена форма.

Това означава, че 130 килограма тор се произвежда всеки ден, като повечето от него е пълно с хранителни вещества, които представляват неразградени плодове, трева и листа. Двойката моли хората от сафари парка да им изпратят малко тор, за да направят първите си опити да ароматизират джина със слонски изпражнения. Те измиват, раздробяват и изсушават торта, докато се отсеят само остатъците от плодовете и листата.

Оттам това, което е останало, преминава през процес на стерилизация и след това се дестилира с джина. Двойката признава, че първо моли техни приятели да опитат джина, без предварително да им казват за производствения процес и какво съдържа напитката всъщност.

По този начин Паула и Лес получават честен отговор за вкуса, тъй като никой дори и не подозира, че съдържа слонски изпражнения. Очевидно Ibhu Indlovu джин има страхотен аромат и много се харесва от хората, тъй като в момента двойката прави и продава буквално хиляди бутилки.

Джинът и 5 от най-скъпите бутилки в света

5 от най-скъпите бутилки джин в света

От Белгия до САЩ