Навън е все по-топло, дните са все по-дълги, а на нас ни се иска да бъдем колкото се може повече време навън. Уикендът е съвсем близо и ако сме решили да го прекараме в София, ето една добра идея за оползотворяване на почивните дни.

Модата на уличната храна все по-успешно завладява и България, а нейното логично продължение са фууд фестовете, които се радват на все по-голям интерес.

Първият Hellmann's Food Fest ще се проведе този уикенд, 15 и 16 юни, в София, на голямата поляна зад музея "Земята и хората", от 10 до 22 часа.

Във вкусното събитие ще се включат едни от най-известните представители на street food културата у нас - Skaptoburger, Street Chefs, Boom Burgers, Porchetta Bar Food Truck. 

Снимка 428871

Източник: iStock

Вкусотии са приготвили и от 11 Meats, Pizza Lab, Urban Table и Honu Hawaiian BBQ. На фууд феста ще имаме възможността да опитаме за първи път новите сосове на Hellmann's.

А добрата храна върви и с добро питие. За тази част ще се погрижат от Travel Cocktails, които ще забъркват напитки неуморно в двата дни на феста. DJ Skill пък ще гарнира цялото преживяване с музика.

Ако не само похапването, но и приготвянето на храната ни е страст, в неделя можем да се включим в едно забавно предизвикателство. От 16 до 17 часа слагаме престилките и се включваме в стрийт фууд кулинарната битка. Записванията се правят на място.