Покрай цялото стоене вкъщи, отвсякъде валят идеи как да не полудеем в условията на самоизолация. Е, има още един начин да се чувстваме по-добре у дома, докато навън вилнее хаусът, причинен от коронавируса.
Отглеждането на билки в домашни условия може да се окаже изключително приятно занимание, най-малко по три причини - лесно е, около нас ще има свежа зеленина и през зимата, и по-често ще се вдъхновяваме в кухнята.
Билките се развиват най-добре в саксия, сандък или повдигната леха, а най-честата грешка при отглеждането им е преполиването. Но ако се грижим добре за тях, можем да станем горди собственици на билкова градина.
В тази посока ни окуражават и от Food & Wine Magazine. Дори ни посочват тези билки, които според тях всеки трябва да има в дома си. Между тях, разбира се, са мащерката и босилекът с техния невероятен аромат, на който сме обръщали внимание и преди. Ето кои са и останалите три.
Градински чай

Източник: iStock
Градинският чай е ароматен и особено подходящ за добавяне към есенните гозби. Пасва идеално на всяко основно ястие, върви чудесно и със специалитети, приготвени с тиква.
Кориандър

Източник: iStock
Него е добре винаги да го имаме под ръка. Той придава чуден аромат на морската храна, особено ако планираме нещо по-специално за вечеря, като миди например. Със същия успех можем да го добавим и към песто, към различни месни ястия или към сосове с лайм или лимон.
Копър

Източник: iStock
Копърът е твърде подценявана билка, а всъщност е незаменим, когато приготвяме туршии, сьомга, картофи, всякакви салати и, да не забравяме, към таратора.