Пътуването със самолет след COVID-19 със сигурност няма да е същото. Докато едни все още ги е страх да си резервират билет, други с нетърпение дочакаха първия си полет след дългите седмици на изолация. Но вероятно са останали неприятно изненадани от една промяна, която редица авиокомпании въведоха.

Коронавирусът, пътуването със самолет и какви промени ще настъпят заради COVID-19

Как коронавирусът ще промени пътуването със самолет

Нищо няма да е както преди

На фона на общите правила, като задължителното носене на маска по време на полета, някои въвеждат и други забрани - като прекратяване на предлагането на алкохолни напитки на борда. Поне за известен период от време.

Причината за това решение е намаляване на прекия контакт между пътниците, които си поръчват, и персонала, който изпълнява поръчките. Освен това, консумацията на бира или вино предполага прекарването на по-дълго време без маска на устата, което не е никак препоръчително.

Снимка 484351

Източник: iStock

А и не на последно място - така се намалява ходенето до тоалетна в самолета, което в момента при някои авиокомпании става само с предварително разрешение от екипажа, за да се избегнат струпванията, пише CNN.

Самолетите, списанията на борда и ще останат ли в историятa

Традицията в самолетите, която ще остане в историята

Нова ситуация, нови правила

Тази рестрикция вече са въвели Easyjet, KLM, Virgin Australia и American Airlines. Някои превозвачи препоръчват на пътниците си да си носят храни и напитки на борда, а при други можем да заявим предварително какво ще искаме или да изберем на момента сред пакетирани опции. Затова ако ще пътуваме, е добре да се запознаем предварително с новите временни правила, за да няма изненади в последния момент.