Готвачите са почти винаги в настроение да опитват нови вкусове и рецепти. Дори когато не приготвят храна за някой друг, те обичат да експериментират и често посещават нови заведения.

Швеция и кюфтета - къде да опитаме най-добрите в страната

Какво им е толкова уникалното на шведските кюфтета

Не само България може да се похвали с вкусни кюфтета

Водещото за готвачите при избора на следващото място, където да хапнат, е неговата индивидуалност. Преди всичко тях ги печелят иновативни рецепти и ястия, които да запомнят за дълго време. Затова и нещата, които не биха си поръчали, са част от менюто на повечето ресторанти и често се оказват твърде скъпи за това, което представляват. Ето три такива примера.

Паста

Да, ако сме в италиански ресторант, няма нищо лошо това да си поръчаме паста. Но тя се предлага в почти всяко заведение и обикновено навсякъде една порция излиза сравнително скъпо.

Снимка 646125

Източник: iStock

Това ястие обаче е доста лесно за приготвяне и рядко съставките за соса например оправдават цената му. Затова съветът на готвачите е, когато ни се прияде паста, просто да си я сготвим у дома.

Салати

Едва ли сме били в заведение, което да не предлага салати. Все пак, те са чудесен старт на обяда или вечерята ни, а и са сигурна опция за вегани и вегетерианци, както и хора, които спазват хранителен режим или просто искат да хапнат нещо леко.

Снимка 646126

Източник: iStock

Често обаче цената на една порция салата не оправдава нито съставките, нито обема ѝ. Нито дори времето, което е необходимо за приготвянето, тъй като салатите също са лесни. Най-добре и тях да ги оставим за моментите, когато си готвим вкъщи.

Напитките, които барманите никога не биха си поръчали

Напитките, които барманите никога не биха си поръчали

И защо наливната бира е сред тях

Супи

Особено в зимния сезон, рядко има нещо друго, сгряващо повече, от една топла супа. И въпреки че повечето ресторанти предлагат по няколко разновидности, готвачите не биха си поръчали нито една.

Снимка 646127

Източник: iStock

Особено пък т. нар. "супа на деня". По думите им това е чисто и просто кодово наименование за ястието, приготвено с всички съставки, от които кухнята иска да се отърве, пише HuffPost.