Той е на 70 години, вече е дядо, но продължава всяка сутрин да става в пет и половина, за да направи тренировката си. А преди да тръгне, винаги се уверява, че си е взел много вода, за да не си дехидратира.

Джулия Лин Олсън - жената, която на 67 преобрази тялото си след години борба със здравословни проблеми

Как една жена на 67 преобрази тялото си след години борба със здравословни проблеми

Джулия Лин Олсън е в най-добрата си форма досега

Зу Хепинг от град Чунцин в югозападен Китай може и вече да не е първа младост, но пък за сметка на това има физическата подготовка и тяло, с каквито за съжаление не могат да се похвалят много млади хора. Той впечатлява с плочките на корема си, подвижността и енергичността си.

По думите му тайната е в тичането. Но казва, че като цяло най-важното е човек да спортува, да се поддържа в добра форма си и да води правилен начин на живот.

Неговата страст към тичането се появява още преди 45 години, през 1979 г., когато в списание прочита за ползите от спорта. Така започва да тича, а после включва и силови упражнения. Добрата си форма обаче дължи и на избягването на алкохол и цигари в продължение на четири десетилетия, както и на ранното лягане.

По-специфичното в начина, по който спортува Зу Хепинг, е, че редовно изкачва тичайки нагоре 2500-те стъпала от подножието на планината Геле до върха ѝ. На връщането си обратно пък... пълзи.

"Пълзенето не наранява коленете, то тренира координацията на крайниците", казва китаецът пред South China Morning Post.

Дона Джийн Уайлд и нейният рекорд на Гинес за най-дълго задържан планк

Когато една баба на 58 годнии счупи световния рекорд за планк

Тя има 12 внуци и е все още в страхотна форма

В социалните мрежи потребителите не могат да скрият възхищението си от невероятната му физическа форма. Докато едни не вярват, че е на 70 години и го наричат същински "паяк", други също споделят мнението, че предвижването на крайниците си ниско по земята е много добро упражнение, с което да тренираме подвижността си, пише New York Post.