Джулия Лин Олсън е сред жените с вдъхновяваща история. Още от дете тя е спортна натура и обича плуването, тичането и дори е част от мажоретния отбор на училището си. Когато е едва на 11 обаче е диагностицирана с диабет, след което развива и невропатия, слепота, сърдечно заболяване и бъбречна недостатъчност. Всичко това прави тренировките ѝ много по-голямо предизвикателство.

Чуандо Тан - той е на 58, но никой не му дава повече от 20 г.

Той е на 58, но никой не му дава повече от 20 г.

Един сингапурец със забележителен външен вид

Следват трудни години, в които тя ту влиза, ту излиза от болници. Прави всичко възможно, за да се погрижи за тялото си, но то сякаш не откликва. На 34-годишна възраст бъбреците на Джулия Лин Олсън отказват.

Тогава лекарите ѝ предлагат две опции - или да започне диализа, с която обаче не дават гаранция, че ще остане жива след 40, или да се подложи на експериментална двойна трансплантация, за да получи нов бъбрек и нов панкреас, с който по възможност да излекува диабета. Макар че операцията е рискована, Джулия Лин Олсън се съгласява да я претърпи, тъй като желанието ѝ за живот се оказва по-силно от страха. За щастие операцията е успешна.

В 40-те си години обаче жената се сблъска с нови здравословни проблеми. Сърдечната ѝ болест прогресира, а щитовидната ѝ жлеза се оказва дисфункционална. Съответно следват сърдечна операция и отстраняване на щитовидната жлеза.

На 62 години Джулия Лин Олсън не може да бъде по-благодарна, че е жива. За да възнагради издръжливостта на тялото си, решава, че иска да достигне до най-добрата си физическа форма досега. Тогава за първи път започва да практикува силови тренировки.

В началото тя се предизвиква с едно тримесечно онлайн предизвикателство за хора над 40 години. И не само че успява да го завърши, но и открива, че истински се е запалила по вдигането на тежести. Година по-късно решава да си наеме и личен треньор. Целта ѝ не е толкова загубата на тегло, колкото желанието да постигне оптимално здраве.

"Исках да вдигам повече тежести по правилен начин, да науча повече за тялото си и да разгърна максимално потенциала си", споделя Джулия Лин Олсън.

Към днешна дата тя тренира пет дни в седмицата с треньора си, като в същото време е фокусирана върху балансираното хранене. То се състои от пет хранения на ден, в които са включени плодове и зеленчуци, протеини, сложни въглехидрати и здравословни мазнини. Сред любимите ѝ ястия са тези с риби като сьомга и риба тон, леко месо, каквото е пилешкото, лилав сладък картоф, яйчен белтък, както и йогурт.

Джулия Лин Олсън издава, че не се лишава от храна и хапва дори и десерти. Но това, върху което набляга, неизменно са тренировките. В един момент я привлича дори и бодибилдингът. И сега, вече на 67 години, тя дори е и участвала в състезание по бодибилдинг.

"Мислех, че няма начин някой да иска да ме види по бански, но реших да го направя и да отпразнувам тялото си. На 64 и в същия месец от 30-годишнината от трансплантацията ми се състезавах в първия си шампионат. Спечелих и бях пристрастена", разказва Джулия Лин Олсън пред Women's Health.

Хара Браун - TikTok-ърката, която на 64 години изглежда на 30 и е все така секси

Жената, която на 64 години изглежда като на 30

Майка е на 4 деца и е все така секси по бански

С историята си тя иска да даде пример и да вдъхнови и други жени, независимо дали по-млади или по-възрастни от нея. Ключови за успеха ѝ се оказват три неща. Първото е създаването на общност от жени с подобно на нейното мислене, които заедно да си подкрепят и вдъхновяват. Второто се крие във вярата, че тялото ни е издръжливо и по-способно да прави предизвикателни неща, отколкото предполагаме. И на трето място е увереността. Защото с нейна помощ и чрез елиминирането на всякакви негативни мисли, човек може да отключи силни качества у себе си, за които дори и не е подозирал.