Има истории, които са толкова невероятни, че човек се чуди дали наистина е възможно да са се случили, или са плод на добре измислена история.

Трейлър на Gran Turismo - филмът, вдъхновен от видео игра и реалния живот

Момчето, което от геймър се превърна в автомобилен състезател

Трейлър на Gran Turismo

Такава е тази на Ян Марденборо. Името на британеца се завъртя в интернет пространството преди повече от 10 години именно заради невероятната му историята.

Марденборо е запален геймър и е толкова добър в играенето на видеоиграта Gran Turismo, че човек може да си помисли, че не би имал проблем дори да седне зад волана на истинска състезателна кола. Странно, но точно това се случва.

След като е превъртал Gran Turismo 5 на своя PlayStation 3 безброй пъти, 19-годишният тогава Ян Марденборо успява да си спечели невероятна възможност. След като се е състезавал с още над 90 000 играчи на Gran Turismo 5, той е сред малцината, на които е даден шанс да седнат зад волана на истинска състезателна кола и да се пробват дали са толкова добри, колкото с джойстик в ръце.

Семейството му не вярва много, че това е възможно, защото гледат по-реалистично на нещата. Но реализмът в този случай се оказва губещ. Марденборо успява да впечатли всички в академията GT Academy, създадена от Sony и Nissan.

Така най-лудата мечта на момчето да управлява истински състезателни коли се сбъдва, защото става част от отбора на Nissan. В продължението на няколко години сменя различни шампионати, в които се състезава. От GP3 до японския шампионат Super GT. А преди няколко месеца взе участие в надпреварата "24 часа на Фуджи", пише Yahoo Movies UK.

Невероятната му кариера обаче е споходена и от голяма трагедия. През 2015 г. по време на състезание на пистата Нюрбургринг, Германия, Ян Марденборо губи контрол върху автомобила си, който прескача загражденията и убива човек от публиката.

Историята на геймъра, превърнал се в автомобилен състезател, ще бъде разказана във филма Gran Turismo. В ролята на Марденборо ще видим Арчи Мадекве, а в тази на треньора му в GT Academy - Джак Салтър, ще бъде Дейвид Харбър.

Кинопремиерите през август - "Мега звяр 2", "Костенурките нинджа", "Синият бръмбар", "Заложникът", Gran Turismo

Кинопремиерите през август

Акули, костенурки и бръмбари

Роля във филма има и Орландо Блум, който ще изиграе Дани Мур - човекът забелязал потенциала в момчето. Като се очаква самият Ян Марденборо също да има роля.

Gran Turismo е по кината от 11 август