Създаването на филми и сериали, базирани на видео игри, е очаквано добра комбинация. За пример можем да дадем "The Last of Us: Последните оцелели".

След като от години се говори, че друга видео игра - Gran Turismo, ще получи своята екранизация, това най-сетне ще се случи. И този път не се очаква да има изненадващи обрати в събитията, защото премиерата на филма Gran Turismo е насрочена за това лято. 

Но интересното е, че филмът няма да черпи вдъхновение само от играта, но и от реалния живот. И понеже тя наближава от Sony решиха да пуснат и първи трейлър.

Gran Turismo ще ни покаже разкаже истинската история на Ян Марденборо, изигран от Арчи Мадекве, който печели състезание след състезание, но на конзолата. Един ден обаче решава, че страстта му към високите скорости може да се пренесе и в реалния живот.

Точно така Ян успява от изключително добър геймър да се превърне в професионален шофьор, преминавайки през GT Academy, където бива забелязан от Дани Мур (Орландо Блум). Той пък го свързва с треньора Джак Салтър (Дейвид Харбър).

По-късно дори започва да се състезава за Nissan. Режисьор на Gran Turismo е Нийл Бломкамп, като премиерата на филма е насрочена за 11 август.