Традиционно август е сух откъм събития месец, а кинопремиерите не правят изключение. Оскъден брой нови заглавия, към които нямаме кой знае какви очаквания отвъд това да ни позабавляват за час-два.

"Мега звяр 2: Падината"

Океан, чудовище и Джейсън Стейтъм - комбинацията изглежда добра като за летен филм. И най-вероятно е - екип изследователи се спускат в най-дълбоките води на океана, но мисията им е заплашена, когато откриват тайна операция подводна операция, както добре познатите мегалодони, които са по-гигантски и по-освирепели от онези в първата част. Участват още Ву Чинг, София Кай, Пейдж Кенеди.

От 4 август

Gran Turismo

Филмът на Нийл Бломкамп е базиран на истинската история на запален геймър, който се превръща в истински автомобилен състезател. Той е Ян, а бившият състезател Джак Салтър и Дани Мур, един от шефовете в Нисан, ще направят всичко, за да му помогнат да стигне до истинските писти. Филмът взима доста от едноименната видео игра и това би трябвало да му спечели бонус зрители. Участват Орландо Блум, Дейвид Харбър, Арчи Мадекве.

От 11 август

"Костенурките нинджа: Пълен хаос"

Леонардо, Донатело, Рафаело и Микеланджело се завръщат за ново приключение из каналите на Ню Йорк. След като в продължение на години се крият от хората, костенурките-нинджа искат да бъдат приети като най-обикновени тийнейджъри и да спечелят сърцата на нюйоркчани чрез героичните си действия. Приятелката им Ейприл им помага да се справят с опасна престъпна група, но следващото им предизвикателство е по-голямо - армия от мутанти.

От 11 август

"Синият бръмбар"

Комиксите на DC още десетилетия ще предоставят нови и по-малко познати герои, за които да се правят филми. И Синият бръмбар е един от тях. Хайме Рейес (Ксоло Маридуеня) е обикновен мексикански младеж, който си търси работа. Вместо това съдбата го среща с мистериозен син скарабей, който превръща момчето в супергерой, който може да материализира всяка от мислите си. Като Синия бръмбар Хайме ще трябва да се изправи срещу злодея Виктория Корд (Сюзън Сарандън).

От 18 август

"Заложникът"

Отдавна не сме гледали Лийъм Нийсън и филмът на Нимрод Антал ни дава тази възможност. Той е в ролята на американски бизнесмен в Берлин, който крие тайна от миналото си. Докато кара децата си на училище, получава предупреждение по телефона, че в колата има бомба и трябва да изпълнява инструкциите на непознатия, за да предпази семейството си. Участват още Ембет Дейвидс, Матю Модайн.

От 25 август