Виктория Георгиева започва музикалната си кариера в четвърти сезон на телевизионното шоу X Factor през 2015 г. Участва и на Евровизия през 2021 г., където представи родината ни с "Growing Up Is Getting Old". Тогава не просто се класира на 11-о място на финала, а плени сърцата на публиката със смисленото послание на песента си. Отново през 2021 г. спечели и трети сезон на "Маскираният певец" в ролята на Госпожицата.

И ако трябва да направим равносметка, от тогава до сега Виктория не спира да твори, да се развива и смело да върви напред и нагоре. А за тези осем години всъщност много неща се променят за нея. Не крие, че преминава както през доста хубави, така и през доста тежки моменти.

Риалити форматите и музикалните конкурси я изграждат донякъде като личност, дават ѝ повече самоувереност и я учат на много неща, благодарение на което и музикалната ѝ кариера се развива все по-успешно.

"В личния ми живот обаче нещата не са чаĸ толкова цветни. Миналата година загубих баща си, който, за съжаление, си отиде поради нелечимо заболяване. Той беше моят герой и мотивация да продължавам напред - въпреки всичко и въпреки трудностите. Много го обичам и знам, че винаги е до мен, както и аз до него. Липсва ми", не се притеснява да признае Виктория.

Точно както не се притеснява да сподели, че макар да е една от най-успешните български артисти в международен план, хората все още не знаят толкова много неща за нея - и като личност, и като артист. В ежедневието си например е доста забавен човек, който обича да се шегува с приятелите си. "Хората много рядко са ме виждали в такава светлина, но не защото го крия, а просто съм от малко по-стеснителните."

Но Виктория е упорита, голям инат и доста смирена напоследък. Признава, че далеч не би използвала думата смирена преди година, но сега смело може да заяви, че се чувства именно така. А това я прави спокойна и я кара да се усеща добре в кожата си.

Въпреки многото метаморфози в личен и професионален план, има нещо, което така и не се променя - любовта ѝ към музиката, която се разпалва от ранна детска възраст. От малка пее и ходи на различни конкурси в страната, което още по онова време ѝ доставя истинско удоволствие. "И тогава спортната злоба в мен беше много силна."

Снимка 621389

Източник: Иван Христов

С годините любовта към музиката само се засилва, превръщайки се в начин на себеизразяване за Виктория. Често се вдъхновява от свои лични истории и чувства, които преобразува в творчество. "За мен една песен трябва да носи история и да те накара да вникнеш по-дълбоко в текста, за да откриеш себе си в него."

Виктория вярва, че ĸреативният процес на един артист не трябва да бъде насилван, защото вдъхновението не е постоянна величина, а идва и си отива. Понякога се чувства на гребена на вълната и може да напише няколко песни наведнъж, в други моменти обаче изобщо "нищо не излиза." Дори тогава обаче отново се отдава на музиката, като слуша някои от любимите си песни.

Като всеки човек и тя си има фаворити, особено докато шофира. В нейния случай това са "Mariella" на Khruangbin и Leon Bridges, "What am I gonna do on Sundays?" на Оливия Дийн, "Em(oceans)" на Лорън Джареги, "The Feels" на Labrinth и "Radio" на Winona Oak.

"Когато возя приятелите си, винаги ми казват: "Ама какви са тези тъжни песни, я дай нещо по-весело и динамично."

Истината обаче е, че трафикът в София носи на Виктория много напрежение и нерви, и именно "тъжните песни", както ги наричат приятелите ѝ, са тези, които я успокояват. Всъщност, ежедневието на Виктория е доста напрегнато и покрай всички ангажименти, които има, не ѝ остава никакво свободно време. Дори за няколко песни под душа.

"Май само там не пея. С фитнес тренировките, проектите и участията, нямам време дори да се помотая повече под душа, че да ми стигне да изпея и песен."

И като стана дума за ангажименти, няма как да не отбележим, че нейните се увеличават. Наскоро Виктория подписа договор с Warner Music и представи първия си сингъл от съвместното партньорство с една от трите най-големи музикални компании в света. Песента носи името "Lover's Trial".

Снимка 621388

Източник: Иван Христов

Колко време подготвяхте новата си песен?

"Lover's Trial" всъщност стана доста бързо. Песента направих отново с моя музикален екип. Както често се шегуваме с тях, не ги заменям за нищо на света. Песента е съвместно дело между мен, Хелена Ларсон, Оливър Бьорĸвал и Софи Хинтзе.

Именно с тези хора създадохме парчето за Евровизия 2021 г. С тях работихме и по последните ми проекти. Толкова добре сме се напаснали, че вършим работата си с лекота. Имаме подход един към друг и знаем накъде и как да се насочим.

Татяна Йолинска - българката в най-новия клип на Depeche Mode "Wagging Tongue"

Коя е българката в най-новия клип на Depeche Mode

За себе си, за песните на Depeche Mode и за клипа на "Wagging Tongue"

Разкажете ни за заснемането на видеоĸлипа?

Видеото на песента снимахме в София. Режисьор е Виĸтория Караĸолева, която ĸаĸто останалите е неизменна част от моя екип. Всички мои музикални видеа от последните три години са режисирани от нея.

Различното в това видео обаче е, че нямаше сценарий. Искахме да е максимално реалистично и свободно. Избирахме само лоĸации и на момента решавахме какво да правим. Чувствахме се свободни, непринудени и беше адсĸи забавно. Нямаше го напрежението, което е на сет и всички светлини са към теб и трябва да вървиш стриктно по сценарий.

Снимка 621386

Източник: Иван Христов

Какво да очакваме в бъдеще от сътрудничеството с Warner Music?

Много съм щастлива, че Warner Music ми се довериха и застанаха зад мен. Това е наистина голямо постижение и чест. Толкова щастлива бях и когато моят продуцент ми съобщи новината, дори първоначално не можах да повярвам. Спомням си, че казах: "Докато не видя договора подписан, няма да се радвам." 

Очаквайте още доста интересни и различни проекти от мен. В момента работим по следващата песен, която трябва да излезе през лятото. Междувременно пак през лятото ми предстоят доста фестивали и морски участия в България и извън нея, за които съм също толкова развълнувана.