В четвъртък, 11 април, 24-годишната Кралица на красотата Уайлевис Брито, почива, след като се подлага на операция на устните. 24-годишната участничка в конкурса Мис Венецуела, се престрашава на хирургична интервенция на лицето за отстраняване на "малка бучка" на горната й устна.

Илеана Маркес Педроса - тя е на 27 г., майка и учителка е, а освен това е и новата Мис Венецуела

Историческото постижение на новата Мис Венецуела

Какво успя да постигне за първи път красавицата

Приятел на Уайлевис казва на местните медии: "Тя беше подложена на операция на челюстта поради лицево-челюстно износване и малка бучка, която се образува в горната част на устната й. За да избегне бъдещи усложнения, тя реши да се оперира".

От тези негови думи става ясно, че не просто козметични, а чисто здравословни са причините, поради които красавицата се подлага на операцията, която обаче има някои здравословни усложнения, водещи до фаталния край.

Смъртта настъпва в Каракас, където моделът живее, след пристигането й от Аржентина. За момента не са известни повече подробности за случилото се.

Моделът ства известна благодарение на участието си в няколко конкурса за красота, сред които и Мис Венецуела. Освен това тя развива кариерата си като журналист в телевизионни програми и различни медии, като America Tucuman или A24.

Уайлевис Брито започва кариерата си на модел само на осемгодишна възраст в Cerynel Fashion Academy. Малко по малко тя си проправя път в света на моделите и стига дотам, че представлява Венецуела на конкурса Мис Свят в Буенос Айрес, Аржентина. 

Миската няколко пъти влиза в заглавията на медиите, след като споделя, че е претърпяла насилие, основано на пола.

Мис България 2022 Александра Кръстева: "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си"

Мис България 2022 Александра Кръстева: "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си"

За короната, за диетите и за корекциите на външния вид

Моделът е много активна в социалните мрежи, като има близо 13 хиляди последователи в Instagram, където рекламира някои продукти. Освен това тя демонстрира и различните сътрудничества, които е имала с определени марки по време на нейното представяне на Венецуела в конкурса Мис Свят. Една от последните публикации, които тя споделя, е посещението й на концерта на Карол Джи преди две седмици, пише Marca.