Илеана Маркес Педроса си осигури така желаната титла Мис Венецуела. Нейният триумф обаче ще остане в историята, тъй като тя е първата майка, която се състезава в конкурс за красота и получава короната.

Юлия Павликова - украинката, която представи България на Мис Вселена

Украинката, която представи България на Мис Вселена

На кое място се класира красавицата

27-годишната учителка и сега кралица на красотата беше придружена от 11-годишната си дъщеря Гуадалупе, която носеше рокля, подобна на тази на майка си.

Сега Илеана е отговорна за представянето на страната си в следващото издание на Мис Вселена, което ще се проведе в Мексико Сити през 2024 г. Важно е да запомним, че новата организация Мис Вселена започна да позволява участието на транссексуални хора, майки, разведени и омъжени жени.

Стана ясно и че възрастовото ограничение ще бъде премахнато в следващото издание, отваряйки много възможности за бъдещи състезателки.

Мис България 2022 Александра Кръстева: "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си"

Мис България 2022 Александра Кръстева: "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си"

За короната, за диетите и за корекциите на външния вид

Поради скорошни разпоредби, някои конкурси за красота, включително този във Венецуела, позволиха на омъжени жени и майки да участват. В резултат на това Маркес сбъдна мечтата си да представлява страната си и стана първата майка, която се състезава в конкурса.

"Венецуела... Благодаря ви, че повярвахте в мен", каза Маркес, която е родена във Валенсия, Карабобо. "Този триумф не е само за мен и детето ми, той е и за вас", добави новата кралица на Венецуела, която бе облечена в ефектна червена рокля на дизайнера Хулио Мора.

анкета

Смятате ли, че в конкурсите за красота наистина се избира най-красивата жена?

Виж резултати

Да, толкова много съдии гласуват все пак 9.0%

Не, пак са замесени някакви политически интереси 51.6%

Не знам, но намирам състезанията за напълно безсмислени 30.1%

Не мога да си обясня защо толкова много жени участват в подобни конкурси 9.3%

Триумфът на Маркес, учител в началното образование, раздели мненията сред последователите на венецуелското състезание. Докато някои уверяват, че това е напредък в рамките на правилата на конкурса, други смятам, че не е добре жени с деца да участват в тези конкурси.

За последно Венецуела спечели короната на Мис Вселена през 2013 г. с Габриела Ислер, припомня Hola. В последното издание, проведено през ноември, страната успя да си осигури място в топ 10 с Диана Силва. С участието на Илеана Маркес тази година надеждите за спечелване на осмата корона в историята на Венецуела са големи.

В последното издание на Мис Вселена се откроиха две латино представителки, които бяха майки. Мишел Кон, майка на две деца от Гватемала, гордо представи страната си. Междувременно Камила Авела, майка на момиче, донесе чест на Колумбия, като завърши в топ 5.