Още от края на 2020 г. знаем, че Ридли Скот подготвя филм за Наполеон и оттогава нямаме търпение да видим неговата визия за една от най-известните и спорни личности в историята на Франция. 

Kitbag, Джоди Комър, филмът на Ридли Скот за Наполеон и новината, че Ванеса Кърби ще я замести

Неприятни новини за Джоди Комър

Промяна в плановете на актрисата

Първоначално проектът бе озаглавен Kitbag, а освен Хоакин Финикс като Наполеон, в ролята на неговата любима Жосефин трябваше да влезе нашата любимка Джоди Комър. Но през миналата година стана ясно, че тя няма да участва, а мястото ѝ ще бъде заето от Ванеса Кърби.

Дългото чакане да видим първи трейлър най-сетне приключи, защото такъв бе пуснат. Той ни подсказва, че филмът ще ни преведе през целия път на Наполеон от военен, печелещ битки за страната си, до самопровъзгласил се император на Франция през 1804 г.

Трейлърът показва и няколко различни битки, в които Наполеон води войската си и чрез отличните си стратегии успява да надхитри противниците. Още през 2021 г. Ридли Скот каза през Deadline, че никой не може да изиграе Наполеон по-добре от Хоакин Финикс, и от видяното от трейлъра започваме все повече да му вярваме.

"Наполеон" на Ридли Скот с Хоакин Финикс - по-мащабен от очакваното

"Наполеон" на Ридли Скот - по-мащабен от очакваното

Ето какво знаем за филма

Самият режисьор тогава допълни, че е запленен от личността на Наполеон, защото е дошъл от нищото, а е успял да покори света. Унищожителната му връзка с Жозефин също ще има водеща роля в развитието на сюжета.

 "Наполеон" е по кината от 22 ноември, а в Apple TV+ ще бъде добавен на по-късен етап