През летните уикенди и морски ваканции обикновено опитваме да наваксаме с книгите, които не сме успели да прочетем през останалото време. Понякога обаче ни се иска нещо лежерно и неангажиращо, което просто да ни държи в добро настроение. Като любовен роман например.

"Лято край морето"

Фейт се връща в малкото градче на крайбрежието, където всяко лято е прекарвала ваканциите заедно със сестра си Кейси. Всичко изглежда все така красиво и идилично, като в детството й - белият пясък, тюркоазеното море, спокойствието.

Снимка 580954

Източник: Колаж / Хермес

Липсва само малката вила, която сега е заменена от нова постройка. По фасадата й работи Джейк - мъж, към когото Кейси моментално е привлечена. Докато не разбира, че той не е този, за когото се представя.

Изд. Хермес, 16.95 лв.

"Под всяко друго име"

Любовният роман на Лорън Кейт разказва за успешно издателство за романтична литература и младата редакторка Лейни, която работи там. От малка тя има твърде идеалистична представа за любовта и чака да срещне идеалния мъж, който да покрие списъка й с 99 изисквания.

Снимка 580953

Източник: Колаж / Сиела

Годеникът й Райън се справя с тази задача и уж няма как нещо в живота на Лейни да й попречи да е щастлива. Но тогава й възлагат да работи по новата книга на любимата й авторка Ноа Калауей - загадъчна писателка, която ще обърне живота на Лейни с главата надолу.

Изд. Сиела, 17 лв.

"Да обичаш Наполеон"

Маргарет Роденберг има слабост към френската история и, по-специално, към съдбата на Наполеон. И решава да даде неочаквана перспектива към живота на противоречивия император, като проследява последните години от живота му.

Снимка 580952

Източник: Кръг

Бонапарт е заточен на остров Света Елена с малък антураж и нито един човек, на когото да има доверие. Прекарва времето си в спомени, кроежи за бягство и часове с последната си любовница Албин - жена със съмнителен морал, но и жажда за оцеляване, изпитала ужасите на Революцията.

Изд. Кръг, 22 лв.