Може и да е в индустрия повече от половин век, но по нищо не личи, че Ридли Скот губи форма. Напротив - както е обичайно за него, работи по няколко филма едновременно, след като в последните две години ни поднесе "Домът на Гучи" и "Последният дуел".

Какво знае Ръсел Кроу за продължението на "Гладиатор"

Ръсел Кроу ядосан на продължението на "Гладиатор"

Актьорът беше гост на фестивала в Карлови Вари

Всички вече чухме, че ще видим продължение на "Гладиатор". Но междувременно е доста любопитно как върви работата по "Наполеон" - историческата драма за прословутия френски император.

А тя вече има премиерна дата - 22 ноември 2023 г., което означава, че продукцията е вече на финалната права. Това е първата колаборация на Скот с Apple Studios, така че ще може да гледаме филма в Apple TV+.

Припомняме и актьорите в главните роли. Хоакин Финикс, който беше Комод в първия "Гладиатор" на Ридли Скот, е в ролята на Наполеон Бонапарт. Любимата му Жозефин ще се изпълнява от Ванеса Кърби, която пък скоро ще видим в "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа".

Ванеса Кърби

Източник: GettyImages

Ванеса Кърби

Сред останалите в актьорския състав са Тахар Рахим, Людовин Сание, Бен Майлс, Матю Нийдам. Друг важен факт за "Наполеон" - филмът е с продължителност два часа, 37 минути и 43 секунди, както се полага на император. За момента трейлър все още няма, пише Collider.