На 5 август 1999 г. в едно тайландско семейство се случва нещо много странно. Обикновено когато се ражда ново бебе, родителите се чувстват наистина щастливи и развълнувани. Това първоначално изпитват майката и бащата на Супатра Сасуфан - Сомпон и Самрернг, когато тя се появява на бял свят.

Момичето, което печели хиляди като "сурогатна съпруга"

Момичето, което печели хиляди като "сурогатна съпруга"

Модерни времена, модерни професии

Но щастието им е примесено с изненада, страх и недоверие, защото лекарят им казва, че бебето им има много коса. Първоначално те си мислят, че е нещо нормално за някои бебета, но когато я виждат в кувьоза, са шокирани всъщност колко много косми има навсякъде - те покриват почти цялото тяло на Супатра и дори лекарите в Тайланд признават, че никога не са виждали някой като нея.

На по-късен етап докторите разбират, че Нати, както я наричат близките ѝ, има много рядко кожно заболяване, наречено синдром на Амбрас. Това състояние е толкова необичайно, че има само 50 документирани случая в света.

Синдромът на Амбрас причинява прекомерно окосмяване по тялото, което щади само дланите, стъпалата и вътрешността на устата. Аномалията вероятно се случва поради внезапна промяна в ДНК.

Когато Нати се ражда и майка й моли да излезе за малко от болницата, лекарите не искат да я пуснат, защото се притесняват, че може да изостави детето си. Сомпон казва на лекаря, че никога не би го направила, каквото и да става. "Имаше късмет, че се е родила в нашето семейство", разкрива майката.

И макар Нати да израства в любящо семейство, но не всички разбират състоянието й и тя трябва да се справя с някои злобни коментари от страна на непознати и нейни връстници.

Докато Нати расте, лицето й остава скрито зад гъста коса, поради нелечимия й синдром на Амбрас. Редовните методи за обезкосмяване като лазерна епилация не могат да забавят растежа на окосмяването й. В училище тя се сблъсква с подигравки заради уникалния си външен вид. Децата я наричат с имена като "момиче вълк" и "маймунско лице".

Хана Тиър - момичето, чиито кости могат да се счупят дори от едно кихане

Момичето, чиито кости могат да се счупят дори от едно кихане

Рядкото генетично заболяване, което не пречи на Хана Тиър да бъде инфлуенсър

Нати обаче не разбира защо ѝ се подиграват толкова много, тъй като се смята за нормално момиче с малко повече коса. "Такава съм си", казва тя.

Учителят на Нати, Кулжира Посаенг, разказва, че някои деца първоначално са се страхували от външния вид на Нати, което е затруднило и първите й училищни дни. С течение на времето обаче Нати доказва, че е като всеки друг ученик. Учителите я описват като трудолюбива с добри оценки и в крайна сметка тя се превръща в едно от най-популярните деца в училище.

Учителите намират Нати за жизнено момиче, което обича да пее, танцува и играе. Родителите й се отнасят с нея като с всяко друго дете и никога не я карат да се чувства по-малко важна. Водят я навсякъде и не се смущават, че изглежда по-различно.

Нати се примирява със състоянието си, разбирайки, че няма лек за него. Решава да запази космите по тялото си по начина, по който естествено растат от момента на раждането й, като обръсва лицето си едва когато става тийнейджърка. С напредването на възрастта нейното самочувствие само расте - благодарение на факта, че не се затваря в себе си, а без притеснение общува с всеки и дори успява да намери любовта.

Джийн Хилиард - момичето, което замръзва до вкочаняване, но оцелява

27 °C телесна температура - момичето, което замръзва до вкочаняване, но оцелява

Една необикновена история

"Започна от приятелство, след това станахме двойка", разкрива Нати, макар да признава, че никога не е очаквала, че нещо подобно може да ѝ се случи.

По-късно Нати се омъжва за приятеля си, наричайки го "любовта на живота ми".

Тя вече публикува и снимки с любимия си, показвайки лицето си без окосмяване. Някои хора смятат, че може да е излекувана, но баща й обяснява, че е избрала да обръсне косата си от лицето, за да разкрие новия си външен вид. Сега очите, лицето, устата, устните и бузите й се виждат, като само челото й е покрито с косми.

Кара Скрубис - момичето с ампутиран крак, което преподава балет

Момичето с ампутиран крак, което преподава балет

За силния дух няма невъзможни неща

Нати, която е намерила любовта и щастието, е решена да води позитивен живот и да продължи да оказва красиво влияние върху обществото. Тя вярва, че всеки е красив и уникален по свой собствен начин и иска да вдъхнови другите да прегърнат своята индивидуалност и да не се отказват да излъчват вътрешната си красота, пише Bright Side.