Хана Тиър е на 27 години и живее в Джорджия, САЩ. Като всяко момиче на нейната възраст, се радва на различни хобита и страсти в живота си и това да се гримира е сред тях. Но за разлика от другите, тя води различен и уникален начин на живот. Ежедневните ѝ дейности не са като на повечето момичета на нейната възраст, поради рядкото генетично заболяване остеогенезис имперфекта, което я засяга още при раждането.

"Имам заболяване на крехките кости, което означава, че костите ми просто се чупят много лесно", казва Хана, опитвайки се да опише кратко, точно и ясно рядкото си състояние.

Остеогенезис имперфекта е наследствено заболяване, засягащо съединителната тъкан. Най-общо казано, заболяването се дължи на генетично заложена промяна в структурата на колагена. Резултатът от това е нарушена структура и механична устойчивост на костите.

Съществуват осем типа остеогенезис имперфекта, които се различават по качеството и количеството на синтезирания колаген, както и по други показатели. Тип I до IV са най-широко разпространени, а останалите понякога се разглеждат като подтипове на умерено тежкия тип IV.

Сара Гюртс - момичето с рядко генетично кожно заболяване, чиято кожа е сбръчкана като на баба

Тя е само на 31, макар кожата ѝ е сбръчкана като на баба

Историята на Сара Гюртс

Признаците и симптомите на това заболяване може да са леки до тежки, но могат да засегнат целия ни живот и начина, по който изпълняваме ежедневните си задачи. Хана и много други като нея се нуждаят от специфично оборудване за състоянието си, което им позволява да извършват съвсем нормални дейности.

"Най-голямото предизвикателство при моята болест е винаги да се опитвам да търся места, които са достъпни за хора с увреждания", споделя Хана. И въпреки трудностите, животът й е относително нормален, защото семейството я подкрепя и е до нея от раждането. "Имам нужда от помощ, за да се облека през деня, да се кача и да сляза от инвалидната си количка, както и за да се изкъпя", продължава тя, "понякога съм много разочарована, че не мога да бъда по-независима."

Валерия Гогунская - момичето, което кара лонгборд като никое друго

Момичето, което кара лонгборд като никое друго

Истинско изкуство на колела

Синди - майката на Хана, е важна фигура в живота й и дава всичко за дъщеря си, откакто за първи път научава за състоянието й. Тя си спомня колко млада е била, когато е родила Хана, и колко ужасена е била да научи, че детето й има кости, които се чупят толкова лесно.

Напук трудностите от нейните увреждания, Хана е упорита в преследването на страстта си към грима, което й позволява да управлява свои собствени страници в социалните мрежи и да достига до милиони хора, пише Bright Side.

Откакто започва да прави видеоклипове, Хана успява да влезе в сърцата на всички, които я гледат. Освен че обръща внимание на своето увреждане, Хана служи като пример за това как не е нужно да изглеждаме по определен начин, за да се чувствате красиви, защото трябва да открием красотата си, която винаги е някъде в нас.

Момичето, което печели хиляди като "сурогатна съпруга"

Момичето, което печели хиляди като "сурогатна съпруга"

Модерни времена, модерни професии

"Блогът определено ми даде повече увереност, накара ме да осъзная, че мога да правя много повече неща и подобри самочувствието ми", не крие Хана, която се бори всеки ден, защото дори нещо толкова просто като кихането може да бъде критично за нея и да доведе до няколко счупени кости.

Да дава съвети за грим на своите феновете ѝ помага по-лесно да преодолява страховете за живота си и по-лесно да намира утеха.

"Не мисля, че съм по-различна от всеки друг, хората с увреждания не са различни. Исках да покажа на хората с увреждания, че и вие можете да направите това", казва тя. "Мисля, че е наистина страхотно, че индустрията за красота става все по-разнообразна и наистина демонстрира различна красота и аз съм горда, че донякъде имам малко общо с това."