След като изгледахме "Барби", останахме с впечатлението, че на този филм нищо не му липсва - бонбоненорозовите декори са идеално хомогенизирани със здравословна доза феминизъм, закачлив хумор и актуални екзистенциални послания.

Марго Роби като Барби - колко предизвикателна е била работата по костюмите за филма

Предизвикателството да облечеш Марго Роби като Барби

Истории зад кулисите от дизайнерката на филма

След като се поразровихме за любопитни факти около филма обаче, се оказа, че режисьорката Грета Гъруиг все пак е имала още няколко готини хрумвания, които за съжаление не е успяла да реализира. Ето кои са и те и кои са причините да не ги видим на голям екран.

Сцени с участието на Сърша Ронан и Тимъти Шаламе

И двамата актьори си партнират в предишните два филма на Грета Гъруиг - "Малки жени" от 2019 г. и Ladybird от 2017 г. В тях ролите им са по-основни, но тъй като в "Барби" звездите са Марго Роби и Райън Гослинг, Сърша Ронан и Тимъти Шаламе е трябвало да имат малки участия.

Понеже обаче Сърша има продуцентски ангажименти точно докато текат снимките на "Барби", така и не успява да се включи в тях. Разминаване в графиците е причината Тимъти също да не стане част от последния проект на Грета Гъруиг, пише Us Weekly.

Целувка между Барби и Кен

Всеки, гледал филма, ще се съгласи, че романтиката изобщо не е на преден план в историята. Всъщност Барби би предпочела всяка една от парти вечерите в къщата ѝ да е момичешка, отколкото да прекара време с Кен. Въпреки това Райън Гослинг разкрива, че заедно с Марго Роби са се опитали да си представят как би протекла една среща между героите им.

"Беше толкова смешно да се опитвам да разбера каква може да е представата им за целувка. Много се радвам, че всичко това беше изрязано", споделя Гослинг в съвместно интервю с Марго Роби за People.

Шега за приликата между Марго Роби и Ема Маки

Пред BuzzFeed в началото на юли Марго Роби разказва, че от години ѝ казват, че прилича на актрисата от Sex Education - Ема Маки. Британката също влиза в ролята на едно от барбитата и така Марго Роби и Грета Гъруиг решават, че ще бъде забавно да измислят шега за приликата помежду им. Когато обаче Ема Маки се връща към естествения си кестеняв цвят на косата, изведнъж приликата ѝ с блондинката Марго Роби става едва забележима.

Ема Маки (вляво) и Марго Роби (вдясно))

Източник: GettyImages

Ема Маки (вляво) и Марго Роби (вдясно))

"След като всички се облякохме като нашите барбита, си казахме, че всъщност не си приличаме. Затова и не включихме такава шега във филма", спомня си Марго Роби. Въпреки това тя не крие, че приема сравненията ѝ с Ема Маки като комплимент и когато по грешка я поздравяват за участието ѝ в Sex Education, просто отговаря с: "Много благодаря".

“Барби” с Марго Роби и Райън Гослинг - какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от “Барби” с Марго Роби и Райън Гослинг

Захаросана комедия с леко горчиво послание

Сцената с Шантавата Барби и Кен

В снимка зад кадър, публикувана от Warner Bros., Шантавата Барби (Кейт Маккинън) се излежава в басейна на къщата на Барби, сложила ръка върху голите гърди на Кен, който е полегнал в скута ѝ. На снимката се вижда и как режисьорката Грета Гъруиг покрива устата си, явно за да сдържи смеха си от тази гледка. За какво ли са си говорили Шантавата Барби и Кен? Възможно ли е нещо да се случило помежду им?

Това са въпроси, които не намират отговор във филма, защото тази сцена е изрязана. Остава ни надеждата Грета Гъруиг някой ден все пак да я обясни.