За децата, които си играят с кукли Барби, сменянето на облеклото им сигурно е едно от най-забавните занимания. Не такъв е случаят обаче на Жаклин Дюран, дизайнерката на костюми за филма, чиято задача е била да облече Марго Роби като Барби.

"Barbie Dreamhouse: предизвикателството" - предаването, което ще създаде истинка къща в стил Барби

Ашли Греъм ще ни покаже как се създава къща като за Барби

Ето какво знаем за "Barbie Dreamhouse: предизвикателството"

Като се има предвид, че куклата е известна с усета си към модата, във филма няма как да не видим едни наистина добри тоалети. А те включват от моряшки дрехи, през гащеризони, та чак до рокли. Предвид голямото разнообразие от тоалети, задачата на Жаклин Дюран да създаде дрехите за Марго Роби като Барби определено е била по-предизвикателна от това да създаде дрехите за който и да било друг от героите. Самата дизайнерка не го скрива.

Пред E! News тя издава още, че Марго Роби изобщо не е затруднявала процеса, тъй като е "най-съвършеният човек, който можете да си представите". И признава, че най-трудно ѝ е било да избере конкретните визии за екранната Барби. А и фактът, че куклата има тоалет за всеки повод, изобщо не улеснява задачата.

"Предизвикателство беше, тъй като Барби сменя костюма си всеки път, когато я видим. Затова имаше много неща за вършене за много малко време. Имахме само 11 седмици време за подготовка преди да започнат снимките", разказва Жаклин Дюран.

Тя издава още, че вдъхновение е черпила основно от каталога на Барби и е направила цялостен преглед на различните визии. "Създаването на тоалетите за този филм беше толкова специално и исках да се уверя, че отразявам богатата история на куклата и нейните промени в стила през годините", споделя дизайнерката.

Това, което прави впечатление във филма е, че всички Барбита носят ретро рокли с различен дизайн. А любима на Жаклин Дюран е розовата рокля от началото на 60-те години на миналия век.

Секси роклята на Марго Роби, вдъхновена от рядка кукла Барби, за която всички говорят

Секси роклята на Марго Роби, за която всички говорят

В Барби стил, разбира се

По думите на дизайнерката стилът на Барби е "игрив и изпълнен с радост". И не крие, че куклата по-скоро прекалява и може би за някои това изглежда повърхностно. В същото време обаче изцяло разбира, че дрехите и стила ѝ са голяма част от нейния характер.