Малко остана, докато видим на голям екран филма "Барби", в който Райън Гослинг отново играе главна роля. Преди да станем свидетели на завръщането му обаче, самият той разказва защо се оттегля за известно време от Холивуд, защо сега мисли по различен начин за правенето на филми и защо вече дава приоритет на ролите си извън екрана - тези, които играе в реалния живот.

"Барби"  с Марго Роби и Райън Гослинг се задава с пълна газ

"Барби" с Марго Роби и Райън Гослинг се задава с пълна газ

Какво ни показва новият трейлър на филма на Грета Гъруик

Първият пробив на Райън Гослинг в киното се случва през 2001 г. с филма "Твърда вяра", в който играе еврейско дете от Ню Йорк, което става неонацист. Актьорът не крие, че не харесва ролята си, но пък режисьорът избира именно него, точно защото няма нищо общо с персонажа си. Три години по-късно пък излиза филмът, с който повечето хора свързват Райън Гослинг - "Тетрадката".

В първото си голямо интервю за GQ след завръщането си, актьорът разкрива, че през първите си години в киното приема актьорството като един вид терапия или възможност да научи неща за себе си. За филма "Само бог прощава" той дори прекарва месеци в Тайланд, още преди да започнат снимките, за да тренира муай тай и да се научи да се бие. В крайна сметка режисьорът решава, че сцени с боеве изобщо не е нужно да се снимат.

На снимачната площадка Райън Гослинг среща и съпругата си Ева Мендес, с която имат две дъщери - на девет и на седем години. След като вече е семеен, започва да играе в по-малко независими филми и повече студийни, каквито са "Ла Ла Ленд" и "Блейд Рънър 2". А след тях за известно време прави пауза и не се снима в нищо.

Обяснението за отсъствието му от Холивуд е просто - заедно със съпругата си са искали да прекарат възможно най-много време с децата си. Актьорът признава, че не си се е представял като родител. Всъщност моментът, в който за първи път си се е представил като баща, е тогава, когато Ева Мендес му казва, че е бременна.

Ева Мендес, Райън Гослинг и женени ли са двамата

Колко загадъчна може да бъде Ева Мендес

Женени ли са с Райън Гослинг

Завръщането си към киното Райън Гослинг прави през 2022 г. с шпионския трилър The Gray Man, а сега предстои да го видим в "Барби" на режисьорката Грета Геруиг. Актьорът споделя, че сега възприема актьорството не като терапия, а "повече като работа".

В "Барби" Гослинг играе Кен, половинката на едноименната кукла. Режисьорката, която е и един от сценаристите на филма, споделя, че са се опитвали да постигнат деликатен баланс - както с образа на Кен, така и с целия филм изобщо.

"Целта е той да е смешен, защото е филм за кукли, но в същото време и да е пълен със страдание и патос, защото... е филм за кукли."

Кен е може би най-смешният и най-тъжният от всички персонажи. Грета Геруиг издава, че е избрала Райън Гослинг да влезе в ролата, понеже той не съди героя си, а приема униженията му като свои собствени.

Колкото до причината на самия Райън Гослинг да участва във филма - тя се корени още в детството му. В Корнуол, където е израснал, не е имало артхаус кино и вместо да гледа независими филми, е гледал екшъни и комедии.

"Именно тези филми ме накараха да искам да правя това. Очевидно съм научил повече за филмите и се чувствам голям късметлия, че успях да направя тези, в които участвам. Но е страхотно, че съм в етап от живота си, в който се занимавам с неща, които ме вдъхновиха да правя филми като цяло."

А в Кен има нещо , което Райън Гослинг свързва с една част от себе си. А на коментарите, че е вече твърде стар, за да влезе в тази роля, отговаря дипломатично и с чувство за хумор: "Ако хората не искат да играят с моя Кен, има много други Кеновци, с които да играят."

Но всъщност актьорът смята, че на хората никога не им е пукало истински за Кен. "Ако някога наистина ти пукаше за Кен, щеше да знаеш, че никой не го е грижа за Кен", казва още той и обяснява, че хората са просто лицемери.

От интервюто за GQ става ясно, че Райън Гослинг вниква в хората и в емоциите им. И въпреки че не обича много-много да говори за себе си, показва, че държи на искреността, когато се връща към един конкретен момент от разговора си с журналиста, за да се поправи.

Марго Роби и Райън Гослинг в първия трейлър на "Барби" - по-сладникави от очакваното

Марго Роби и Райън Гослинг в "Барби" - по-сладникави от очакваното

Първи официалнен трейлър на филма

"Когато ме попитахте за Ева и децата, казах, че не съм мислил за деца, докато тя не ми каза, че е бременна. Това всъщност не е вярно. Не исках да споделям твърде много, но сега също не искам да представям нещата погрешно. Да, вярно е, че не мислех за деца, преди да я срещна, но след като се случи, разбрах, че не искам да имам деца без Ева."