Наред с драматични филми като "Призови ме с твоето име", 27-годишният Тимъти Шаламе вече прибавя и няколко фентъзи проекта във филмографията си. След главна роля в "Дюн" на Дени Вилньов, сега му предстои да изиграе младия ексцентричен шоколатиер Уили Уонка в Wonka. Филмът е нова адаптация на "Чарли и шоколадовата фабрика", където участва Джони Деп.

Wonka, Тимъти Шаламе и как актьорът ще изиграе главната роля в нова адаптация по "Чарли и шоколадовата фабрика"

Тимъти Шаламе влиза в обувките на Джони Деп

В нова адаптация на "Чарли и шоколадовата фабрика"

Вече можем да надникнем във въображаемия шоколадов свят на Wonka благодарение на официалния трейлър, който тъкмо излезе. В него Тимъти Шаламе, който, преобразен като Уили Уонка, е забавно налудничав, като танцува степ върху маса в кафене, докато ръководи танцьори с чадъри. На последните кадри от двеминутното видео пък можем да видим и Хю Грант, който също е част от актьорския състав.

Във филма, който е определен като фентъзи мюзикъл, играят още Оливия Колман, Роуън Аткинсън, Сали Хокинс, Матю Бейнтън и други. Режисьор на Wonka е Пол Кинг ("Падингтън"), който пише и сценария, заедно със Саймън Фарнаби.

Преди пускането на официалния трейлър, кадри от Wonka бяха представени по време на CinemaCon. Именно на това събитие Тимъти Шаламе разкрива, че по време на снимките на филма действително е плувал в басейн с истински разтопен шоколад.

Героят, който ще изиграе актьора, Уили Уонка, е измислен от Роалд Дал, написал детския роман "Чарли и шоколадовата фабрика" през 1964 г. Книгата проследява историята на Чарли Бъкет - бедно момче, което печели златен билет за обиколка на известната шоколадова фабрика на Уонка.

Историята и преди е била пресъздавана за голям екран. Филмовите адаптации включват "Уили Уонка и шоколадовата фабрика" от 1971 г. с участието на Джийн Уайлдър като Уонка и "Чарли и шоколадовата фабрика" от 2005 г. на режисьора Тим Бъртън и с участието на Джони Деп.

Wonka, Роуън Аткинсън, Оливия Колмън, Тимъти Шаламе и какво знаем за предисторията на "Чарли и шоколадовата фабрика"

Мистър Бийн по следите на шоколада

Каква роля поема Роуън Аткинсън

Wonka се очаква да тръгне по кината на 15 декември 2023 г., пише Variety.