През ноември тази година Disney + стъпи в Хонг Конг. Международният бизнес хъб, чиято икономика процъфтява и където в технологичните компании работят специалисти от цял свят обаче, е решил да цензурира част от нещата, които ще се стриймват на територията му.

Снимка 365053

Източник: foxtv.bg

Става дума за "Семейство Симпсън" - целият анимационен сериал е достъпен за гледане в Хонг Конг с изключение на един епизод.

Този, в който действието се развива в Китай. Това е 12 епизод от 16 сезон, излъчен за първи път през 2005 г.. В него семейство Симпсън заминава на екскурзия до Китай и посещава площад Тянанмън в Пекин.

През 1989 г. точно там се провежда мирна демонстрация срещу управлението на страната, която е потушена с кръв. В епизода на Тянанмън стои табела, на която пише: "На това място през 1989 г. не се случи нищо".

От Guardian уточняват, че не е ясно дали Disney + сами са предоставили целия сериал без точно този епизод или са били помолени от властите на Хонг Конг и Китай да го премахнат. Стрийминг платформата е отказала коментар по случая.