"Много окуражаващо" - така Бъкингамският дворец коментира първата публична проява на крал Чарлз след раковата му диагноза. Чарлз и Камила присъстваха на празничната неделна служба по случай Великден на 31 март в Уиндзор.

Крал Чарлз и Камила в добро настроение на Великденската служба в замъка Уиндзор

Великден в Уиндзор - усмихнат Чарлз, отсъстваща Кейт

Кралското семейство в намален състав

Наистина снимките от събитието показват усмихнати всички членове на кралското семейство, които присъстваха там. Впечатление обаче направи и друго - съпругата на Чарлз Камила, сестра му принцеса Ан и Сара Фъргюсън бяха облечени в зелено.

Оказва се, че това съвсем не е случайно. Цветът традиционно се свързва с пролетта, природата и началото на нов живот. Камила носеше рокля в смарагдово Anna Valentine. Фъргюсън, която е бившата съпруга на принц Андрю, беше в модел на Dolce&Gabbana, а принцеса Ан - в бледозелено палто.

Сара Фъргюсън

Източник: GettyImages

Сара Фъргюсън

Принцеса Ан

Източник: GettyImages

Принцеса Ан

По същия начин през 2022 г. дамите от кралското семейство отдадоха почит на принц Филип, съпруга на Елизабет Втора. На мемориалната служба в негова памет те носеха зелено - цветът, свързан с титлата му херцог на Единбург.

Снимка 659442

Източник: GettyImages

Зеленото е от любимите цветове в гардероба и на Кейт Мидълтън, която отсъстваше от Великденската служба тази година заради болестта си. Тя беше в зелено в Седмицата на менталното здраве, както и на Изнасянето на знамената миналата година в знак на това, че е полковник на Ирландската стража, припомня Hello.