Санджеев и Садхана Прасад са вече съответно на 61 и 57 години, но една несбъдната семейна мечта е причината да решат да съдят единствения си син.

Кристиано Роналдо, статуята му в Гоа и защо предизвика протести и възмущение

Как Роналдо успя да ядоса индийците

Макар да не е замесен пряко

Двойката от Индия е оскърбена, защото няма внуци. Вече шест години, откакто е женен, синът им Шрей Сагар все още няма свои деца.

Заради това сега те са завели дело срещу него. И ако до една година синът им не ги дари с внук, ще поискат да им изплати компенсация от почти 650 000 долара.

Възрастните родители обясняват, че са похарчили всички свои спестявания, за да изпратят единственото си дете да се обучи за пилот в САЩ.

Шрей Сагар заминава през 2006 г., завършва успешно професионалния курс, но след завръщането си в Индия година по-късно, остава без работа. И се налага родителите му да го издържат още цели две години.

В последствие Шрей си намира работа като пилот, по-късно и се жени. Брака му уреждат родителите, с надеждата, че ще имат "внук, с когото да си играят", когато се пенсионират, пише The Times of India.

"Синът ми е женен от шест години, но все още не планира дете. Ако имахме внук, с когото да прекарваме време, болката ни ще стане по-поносима", казва господин Прасад.

Индия, лявата ръка и за какво не бива да я използваме там

Какво не бива да правим с лявата си ръка в Индия

Странни обичаи има навсякъде по света

Адвокатът на възрастната двойка твърди, че паричната компенсация пък е поискана заради "психическа жестокост" и пояснява: "Мечта е на всеки родител да стане баба или дядо. А те чакат това от години."