При нормални обстоятелства, вероятността да бъдем поразени от мълния в рамките на една година е доста малко - около 1 на 700 хиляди, а рискът за цял един човешки живот от средно 80 години е 1:10 000. В тези сметки обаче определено не влиза Рой Съливан. 

Аму Хаджи, новината за смъртта му и как е живял най-мръсният човек на планетата

Кой е най-мръсният човек на планетата

Да не се къпеш повече от 50 години

Рой Съливан е наричан от близки и познати "човекът-гръмоотвод" и дори е вписан в Книгата на Гинес. Причината: оцелява, след като е ударен от гръмотевица цели седем пъти. А ето каква е неговата необикновена история, разказана от IFL Science.

Рой Съливан е роден в окръг Грийн, Охайо през 1912 г. Той е четвъртото от 11 деца и от малък обожава заниманията на открито сред природата. Така и не завършва гимназия, но се присъединява към правителствената организация Civilian Conservation Corps, където работи по създаването на национален парк Shenandoah в щата Вирджиния. Когато паркът отваря през 1936 г. Рой става горски рейнджър там и остава до пенсионирането си.

Въпреки че като рейнджър Рой прекарва голяма част от времето си на открито в район, където често има гръмотевични бури, да те удари гръм седем пъти е прекалено голямо съвпадение. А да оцелееш след тези седем пъти си е направо чудо. 

През 1942 г. Рой е ударен от мълния за първи път. Описва го като най-болезненият от всички пъти. Вследствие на удара по крака, губи нокътя си.

Кейт Айзъкс, дълбоко фалшифицираното ѝ порно видео и причината да стане жертва

Когато сложат лицето ти на порно видео

Колко сериозно е положението със създаването на дълбоко фалшифицирани клипове

Инцидентът се повтаря през 1969 г. Този път мълнията изгаря веждите му и понеже се случва, докато шофира на територията на националния парк, в следствие на гръмотевицата изпада в безсъзнание и катастрофира насред планинския път.

Рой оцелява за втори път, за да се сблъска с нова мълния само след една година. 1970 г. също не го подминава. Той е ударен за пореден път от гръмотевица - този път в рамото, което води до частична парализа. Инцидентът този път се случва на моравата пред дома му.

Удрянето на мълния става нещо като рутина за Рой. През 1972 г., докато е работа в караулка на територията на националния парк, гръмотевица поразява сградата. Този път  изгаря и косата на Съливан. След този инцидент, той винаги носел със себе си вода. 

За пореден път Рой е поразен от мълния на 7 август 1973 г. Случва се по време на обичайната му разходка из гората на парка. И въпреки че се опитва да избяга от задаващата се буря и не остава пощаден, Бог очевидно си има едно наум за него, защото човекът оцелява за пети път. 

Шестият път на Рой е през 1976 г. Инцидентът се случва по време на палатков лагер, но този път глезенът му пострадва тежко.

Последният път, когато го поразява мълния, е в близост до езеро, докато е на риболов. Първо се запалва косата му, преди гръмотевицата да тръгне към тялото му и да причини тежки изгаряния в областта на гърдите и корема, което налага и приемането му в болница.

Мишел Макгаг и парите, които е спестила за една година без излишни разхдои

Огромната сума, която можем да спестим, ако не си купуваме нищо излишно

Странният експеримент на една англичанка

След като по чудо оцелява и този седми път, преди да бъде хоспитализиран, той се опитва да се добере до колата си. Точно в този момент се натъква на мечка, която е принуден да прогони. За целта я удря неколкократно с пръчка. По думите му това е 22-ият път, когато се налага да отблъсква мечки по този начин.

Необикновеният живот на Рой Съливан приключва на 71-годишна възраст по доста нелеп начин. Той се самоубива, прострелвайки се в областта на стомаха. Според официалните данни, мотивът за самоубийството е несподелена любов. Както случилото се около края на живота му, така и оцеляването на Рой след седем удара от мълния, си остават истинска загадка.