"Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа" е по кината вече от няколко дни и немалко хора са имали възможността да се насладят на Том Круз и каскадите във филма.

"Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа" с Том Круз и Хейли Атуел – какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа"

Итън Хънт се впуска в последната си и най-опасна мисия

Очакванията към откриващия уикенд бяха високи, защото и оценките на критиците към седмия филм от франчайза също бяха доста ласкави. Оказва се обаче, че това не е било достатъчно, за да се достигнат смелите прогнози.

Според  Variety, за периода петък-неделя "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа" е спечелил 56.2 милиона долара от бокс офиса в САЩ. Което под очакванията за поне 60 милиона долара. Предният филм - "Мисията невъзможна: Разпад" успя да спечели за същия период от време 61 милиона долара.

Снимка 625813

Източник: Форум Филм България

Но в САЩ филмът бе пуснат по кината в сряда, а не както обичайно в петък. Та, за първите пет дни от премиерата си е спечелил 80 милиона долара, което е повече от "Мисията невъзможна: Разпад" за същия период. В световен мащаб за пет дни "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа" може да се похвали със 155 милиона долара, което общо прави приходи в размер на 235 милиона долара.

Нямаше да бъде никак зле, ако заради всички усложнения около снимачния процес, не бяха похарчени близо 300 милиона долара за създаването му. И това е сумата преди маркетинг и разпространение.

"Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа" с Том Круз - интересни факти за филма

Всичко най-интересно от "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа"

Кои са най-интересните подробности

Поне към момента изглежда така сякаш седмият филм се движи в един коловоз с последния филм за Индиана Джоунс, който до момента може да се похвали с едва 302.4 милиона долара приходи.