Шеф-готвачите отдавна не са анонимни работници, отговорни за приготвянето на храната ни. В последните десетина години те излязоха от кухните си, за да се превърнат в хора от шоубизнеса. И за този тренд до голяма степен благодарим на покойния Антъни Бурдейн.

Антъни Бурдейн, Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain и първи трейлър на филма, посветен на него

Какво да очакваме от филма за Антъни Бурдейн

Трейлърът е обещаващ

Крачка в тази посока предстои и за Рене Реджепи - шефът на Noma в Копенхаген, ресторант, който пет пъти беше обявяван за най-добрия в света.

Самият Реджепи, който е от скромен произход - баща му е от Тетово, Македония, е смятан за един от визионерите в съвременната кулинария. И вероятно това е причината именно той да бъде избран за гласа зад поредицата на Apple + Omnivore, съобщават Variety.

Рене Реджепи

Източник: GettyImages

Рене Реджепи

Поредицата ще проследи как храната е променяла обществото и човешката история, как е влияела на политиката и оформяла възгледите на хората. Всеки от епизодите ще води зрителите на различно място в света, където да погледне отблизо на някоя популярна съставка.

Снимка 563587

Източник: GettyImages

Другото голямо име, свързано с Omnivore, е Кари Джоджи Фукунага. Режисьорът на "Смъртта може да почака" ни спечели още с първия сезон на "Истински детектив" и нямаме съмнение, че ще представи с достатъчна сериозност и храните, променили света.