Колкото и да ни заболя и да продължава да ни боли от ненавременната кончина на Антъни Бурдейн, животът продължава. Самият той би наблегнал именно на това, а новият пълнометражен филм, посветен на живота му, ще ни го докаже.

Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain проследява живота и кариерата на покойния шеф-готвач, пътешественик, писател и разказвач. А от трейлъра разбираме, че филмът съвсем няма да е суховат документален разказ, а пъстър калейдоскоп от факти, истории и хора, свързани по някакъв начин с Бурдейн.

От обикновен шеф-готвач той се превръща в световно познато име след автобиографичната си книга "Поверително от кухнята" (изд. Кръгозор), излязла през 2000 г. Открил гласа си на разказвач, той започва няколко кулинарни поредици, които го превръщат в звезда.

Двете най-известни - Anthony Bourdain: No Reservations и Anthony Bourdain: Parts Unknown са носители на няколко награди Емми. Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain ще разкаже не само за работата му, но и за личните му вярвания и взаимоотношенията с най-близките му хора.

Режисьор на Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain е Морган Невил, а премиерата му е първо на филмовия фестивал Tribeca на 11 юни, а след това на голям екран на 16 юли. По-късно през годината филмът ще бъде достъпен и на НВО Мах.