Стартът на F1 в Маями се превърна в истинско събитие не само в света на спорта, но и на шоубизнеса. Редица известни личности изглеждаха на живо високоскоростното състезание от своите ложи в чисто новия Paddock Club с ограничен достъп и специално обслужване.

Гран при на Маями събра Джеф Безос и Илон Мъск на едно място

Какво събра Джеф Безос и Илон Мъск на едно място

Страстта към високите скорости

А в социалните мрежи бе разпространена снимка на менюто за тази зона и цените в него предизвикаха десетки коментари. Започваме с бутилката вода за 25 долара, минаваме през водка за 500-600 долара и стигаме до текила за цели 12 хиляди долара - Clase Azul Tequila Ultra. На фона на нея най-скъпата бутилка шампанско от 3600 долара си е направо евтина.

Преминавайки на храната също не спираме да подвигаме вежди от изненада. Прави се обаче важното уточнение, че цените не са за една порция, а за четирима в ложата. И все пак салата с диня, козе сирене, мента, рукола и портокалов дресинг струва 250 долара, което е по 62 долара на човек, пресмятат от LADBibble.

При студените предястия виждаме още рулца от омари за 450 долара, поке купа с жълтоперест тон за 350 долара, скариди за 500 долара, плодове за 295 и хайвер - 400 долара за една унция (около 28 г).

В списъка с топлите храни са емпанада за 350 долара, краб кейк за 450 долара, начос за 275, плато микс за 500 долара и корейски хлебчета със зеленчуци за 300 долара. Десертите са само два - кейкове с гуава и крем за 200 долара и сладолед за 245 долара.

Със сигурност на нас тези цени ни изглеждат неоправдано високи, но не бива да забравяме, че тези, които могат да си позволят хиляди за места в ложите, могат да си поръчат и каквото им се похапва от това меню.  

Брад Пит срещу Люис Хамилтън на пистата "Силвърстоун" във филм за Формула 1

Колко опасна е новата роля на Брад Пит

Когато участваш в истинско състезание

За останалите посетители на старта в Маями бе осигурен голям избор от fast food павилиони, на които цените отново са по-високи от обичайното - като сандвич за 42 долара, който не изглежда никак апетитно. Но това все пак е Формула 1 - тук всичко е скъпо.