Докато киноманите са насочили поглед към последния музикален биографичен филм - "Ейми Уайнхаус: Back to Black", който излезе преди почит седмица, вече стана ясно, че се задава следващият. Вълната в Холивуд от последните години повелява историите на великите музиканти да бъдат увековечавани за голям екран и сега идва ред не на кого да е, а на големият Франк Синатра.

Мартин Скорсезе и 10-тата му номинация за Оскар

Когато Скорсезе изпревари Спиблърг

Легендарният режисьор ще се бори за втория си Оскар

Режисьорът, който се захваща с проекта, също не е случаен. Това е Мартин Скорсезе, който планира да събере отново на екран Леонардо ди Каприо и Дженифър Лорънс в главните роли.

Двамата актьори вече са си партнирали заедно в "Не поглеждай нагоре" от 2021 г. Ако участието им в предстоящия филм действително се осъществи, това ще е седми общ проект на Мартин Скорсезе и Леонардо ди Каприо. Последно двамата работиха заедно в "Убийците на цветната луна" от миналата година.

Докато 49-годишният актьор се очаква да изиграе легендарния певец и актьор Франк Синатра, то за Дженифър Лорънс е предвидена ролята на втората му съпруга Ава Гарднър. От Variety, които първи обявиха новината за предстоящия филм, обаче уточняват, че той все още не е получил одобрението на дъщерята на Синатра - Тина.

Франк Синатра, който е един от най-успешните творци на XX век, почина през 1998 г. на 82-годишна възраст. Известен е най-вече с песните си "My Way" и "New York, New York", както и главната роля в оригиналния Ocean's Eleven ("Луди глави") от 1960 г.

От Джон Ленън до Франк Синатра - музиканти, разследвани от ФБР

Да те разследват от ФБР, заради танцуване - 6 примера за музиканти, които Бюрото взима на мушка

Ето и какви са предполагаемите им провинения

Бил е женен четири пъти. Развежда се с първата си съпруга Нанси Барбато през 1951 г., а по-късно същата година се жени за актрисата Ава Гарднър, която почина през 1990 г. на 67 години. Бракът на Гарднър и Синатра не издържа много дълго и приключва с развод само шест години по-късно. След това Синатра се жени за Миа Фароу, а после за Барбара Маркс през 1976 г., с която остава заедно до смъртта си.