Въпреки че вече мина повече от седмица от трансфера на Лео Меси в ПСЖ, футболната общественост продължава да бъде леко изненадана от случилото се.

Лео Меси, присъединяването му към ПСЖ и ефектът, който се наблюдава

Ефектът Лео Меси

Феновете сигурно са полудели

Не и феновете на парижани, които изкупиха екипите на отбора с името на аржентинеца на гърба за отрицателно време. Според Marca, за изминалата седмица ПСЖ са отчели печалба от 120 милиона евро само от продажбата на фланелки.

Като се сетим, че Меси дойде в ПСЖ без пари от Барселона ни става ясно, че този трансфер може да се окаже финансово много изгоден за тима. И не само за него, но и за Майкъл Джордан.

Причината е, че брандът на Въздушния произвежда екипите на френския гранд. И от Marca твърдят, че компанията на Джордан взима 5% от продажбата на всички екипи. Което означава, че баскетболистът е спечелил около 6 милиона евро. И то само до момента.

Лео Меси, Кристиано Роналдо, заплатите им и кой взима повече

Кой взима повече - Меси или Роналдо

Милионите валят

Тези милиони обаче едва ли ще се отразят кой знае колко на Майкъл, който според Forbes е загубил около 24% от парите си през последната година заради пандемията и състоянието му е спаднало от 2.1 милиарда на 1.6 милиарда долара. А очакванията са през сезона да бъдат продадени цели 2.5 милиона фланелки с името на аржентинеца.

Лукас Подолски, Горник Забже и обещеанието, което футболистът най-после спази

Романтиката във футбола е (все още) жива

Защо Лукас Подолски се завърна в Полша