Спортът като цяло и футболът в частност са се превърнали в машина за милиони, а понякога и за милиарди. И в това може би нямаше да има нищо лошо, ако именно парите не бяха движещата сила у футболистите.

Лео Меси, присъединяването му към ПСЖ и ефектът, който се наблюдава

Ефектът Лео Меси

Феновете сигурно са полудели

С трансфера си в ПСЖ Лео Меси отново отвори темата за така наречения брак без любов -  ситуация, при която даден футболист подписва с даден отбор, воден от финансовите параметри на договора си.

А тези на Меси са доста впечатляващи. Да, парижани не платиха трансферна сума за аржентинеца, но пък ще платят доста под формата на заплати. Според Football Transfers договорът на Лео Меси е за две години, а годишната му заплата след платените данъци ще бъде 40 милиона евро.

Това са доста пари, но са горе-долу на половината на това, което получаваше в Барса за сезон. Въпреки всичко, Меси ще изкарва повече пари от заплата, отколкото вечният му конкурент - Кристиано Роналдо.

Отново според Football Transfers, португалецът взима от Ювентус по 31 милиона на сезон (пак след платените такси и данъци), което го нарежда на трето място по това отношение. На второ е съотборникът на Лео Меси в ПСЖ - Неймар.

Чистата заплата на бразилеца е в размер на 35 милиона евро. Третата голяма звезда в състава на парижани - Килиан Мбапе, чийто договор изтича през юни 2022 г., взима по 23.5 милиона евро на сезон. 

Лукас Подолски, Горник Забже и обещеанието, което футболистът най-после спази

Романтиката във футбола е (все още) жива

Защо Лукас Подолски се завърна в Полша

Сега остава големият въпрос - ще се осъществят ли предсказанията за това, че Меси и Роналдо ще станат съотборници през следващия сезон...