Началото на тазгодишния филмов фестивал във Венеция е утре, 28 август. А в рамките на 81-вото му издание влиза и премиерата на най-новия филм с участието на Никол Кидман.

Никол Кидман в еротичния трилър Babygirl, в който съблазнява Харис Дикинсън

Никол Кидман в еротичен трилър

Ето какво се знае за Babygirl

За първи път бе обявено, че режисьорката Халина Рейн работи по еротичния трилър Babygirl, през ноември 2023 г. Тогава стана ясно също, че 57-годишната австралийска актриса ще влезе в главната роля.

Във филма ще видим Никол Кидман като успешен изпълнителен директор на компания, но недоволна от брака си съпруга. В ролята на съпруга ѝ - театрален директор, пък е Антонио Бандерас. Героинята на Кидман отново разпалва страстта, но с нов стажант от фирмата си (в ролята Харис Дикинсън), с когото започва афера.

Откакто знаем за Babygirl, едва сега можем да видим първи кадри. Към публикуваните снимки във Vanity Fair Никол Кидман дава и интервю, в което споделя повече за работата си по филма. По думите ѝ това е най-разобличаващият филм в кариерата ѝ досега.

"Правила съм някои филми, които са доста изобличаващи, но не като този. Много от темите във филмите ми са изследвани през призмата на сексуалността. Не съм го елиминирала и не съм се опитвала да се преструвам, че го няма. Това е уязвимост, но никога няма да се скрия от нея до смъртта си. Ще се поставя в уязвима позиция и ще видя докъде ще ме отведе това", разказва актрисата.

Тя не спестява и факта, че продукцията е била натоварваща на моменти, тъй като не е излизала от ролята си между дублите.

"Остави ме изтощена. В един момент си помислих, че не искам да бъда докосвана. Не искам да правя това повече, но в същото време бях притисната да го направя", допълва още Никол Кидман.

Актрисата не скрива също така, че далеч не е сигурна как ще се почувства да гледа филма заедно със зрителите по време на представянето му във Венеция.

"Това е нещо, което правите и скривате в домашните си видеоклипове. Това не е нещо, което обикновено ще се показва на света", уточнява тя, но допълва, че благодарение на режисьорката се е чувствала комфортно на снимачната площадка.

Халина Рейн, която ни е позната с работата си по Bodies Bodies Bodies с участието на Мария Бакалова, вече е споделяла откъде е дошла идеята ѝ за Babygirl.

Тя издава, че филми като "Първичен инстинкт" и "Неприлично предложение" са я накарали да се чувства по-малко сама със сексуалните си фантазии и желания.

"От този момент нататък започнах да мечтая да мога сама да създам нещо подобно, но от моя собствена гледна точка. Това ми даде повече огън, за да се опитам да хвърля светлина върху това, защото все още се боря със собствения си срам", допълва режисьорката.

И завършва с интригуващите думи: "Знам, че постигнахме едно нещо и то е, че направихме наистина горещ филм. Не знам за добро или лошо - това зависи от всеки - но съм сигурна в това."

Никол Кидман и късата й рокля за промотирането на новия сериал Expats

Какво раздели Никол Кидман и Кийт Ърбън

Понякога работата е преди семейството

Премиерата на Babygirl по кината е предвидена за 20 декември, но все още не е ясно дали и кога ще се завърти и у нас.