В днешно време повече от всякога се обръща внимание на това какво с какво се храним, колкото често спортуваме и как изглеждаме.

Брайън Джонсън, Liver King и инфлуенсърът, който съветва да ядем суров черен дроб

Инфлуенсърът, който яде суров черен дроб и смята, че мъжете днес са разглезени

Брайън Джонсън нарича себе си Liver King и живее като предците ни

На Брайън Джонсън, който нарича себе си Liver King, също му пука как изглежда и как се чувства. Но той се опитва да влияе и на други хора, като твърди, че е полезно да се яде суров черен дроб. И не само твърди, но и демонстрира как го прави.

Чрез профилите си в социалните мрежи  Джонсън показва, че се стреми да живее максимално опростено и приближено до предците ни. А всички тези мускули, които развява пред последователите си, твърди, че са плод на черния дроб и останалите неща, които яде. Стероидите просто не са в менюто.

И понеже вече от година Liver King трупа последователи в социалните мрежи, интересът към него става все по-голям. Все повече обаче са и хората, които започват да се съмняват в това, което казва.

Преди няколко месеца в подкаста Pardon My Take, Джонсън призна, че взима PEDs - добавки за повишаване на ефективността, но не и стероиди, пише Rolling Stone. Но по петите му се е пуснал известният ютюбър Дерек.

Макар и никога не е разкривал фамилията си, Дерек се ползва с доверието на хората, че разобличава бодибилдъри, които взимат забранени вещества, за да подобрят физическата си форма. Та, същият този Дерек е посветил цяло видео, в което твърди, че разкрива схемите на Брайън Джонсън.

Той показва имейли, които твърди, че самият Джонсън е изпращал до бодибилдър в средата на 2021 г. - месеци преди да стартира профила си в Instagram и започне да продава програмите си. От тези мейли се разбира, че Liver King е използвал хормон на растежа, за да достигне до максималния лимит на своето тяло.

А на месец това му е струвало по 11 000 долара. Връщайки мейлите в собствената си поща, Дерек намира такъв, който е получил от Брайън Джонсън. В него Liver King проявява интерес към въпросния хормон на растежа, но явно не е наясно с какво точно се заминава Дерек.

Всичко това притисна Liver King до стената и го накара да публикува видео в YouTube, в което признава, че е излъгал и подвел много хора. Той започва с това, че преди да се присъедини към социалните мрежи е бил богат, но никой не е знаел за него, докато след социалните мрежи вече много хора са гледали под лупа какво прави.

Във видеото Брайън Джонсън признава не само, че е взимал стероиди, но и че продължава да го прави. Но въпреки това твърди, че голямата му цел е да даде на хората, които изпитват психични затруднения и обмислят самоубийство, начин да преодолеят трудния период чрез спазването на принципите на предците ни.

Джонсън твърди, че сам се е убедил в това, че дали взима стероиди няма никакво отношение с посланието, което иска да отправи, защото не е атлет, който се състезава за някаква награда. А и мисли, че подобно признание би било лош пример за 15-годишните момчета, които го следват.