Освен като популярни международни дни като този на жената или на бащата например, съществуват и доста по неизвестни, но забавни международни дни като например на котката, на донъта или на бирата.

Джулия Робъртс и Международния ден на щастието, който отбеляза с легендарната си усмивка

Щастлива ли е Джулия Робъртс

Какво сподели актрисата за Деня на щастието

Днес, 9 септември, е от втория вид - Международен ден на красотата. Създаден е от Cidesco (Comite International d'Esthetique et de Cosmetologie) - организация, която обединява различни световни училища и университети, които преподават в сферата на козметичните и спа терапии.

Денят цели да привлече вниманието именно към важността на тези процедури, създадени да повишат самочувствието на съвременния човек. "Бюти" индустрията по света е една от най-бързо развиващите се, като в нея се включват не само козметични и естетични центрове, но и всеки, работещ в сферата на красотата, фризьорството, масажите и т.н.

Снимка 681808

Източник: iStock

"Бюти индустрията е изключително ценна, тъй като помага на хората по света да изглеждат и да се чувстват добре, отвътре и отвън", коментира президентката на Cidesco Анна-Кари Гунд в официалния профил на организацията в LinkedIn.

Снимка 681809

Източник: iStock

Международният ден на красотата ни дава чудесен повод настина да се погрижим за това да се чувстваме по-красиви и готови за предизвикателствата на активния есенен сезон, като се отдадем на разкрасяваща процедура.