Както традицията повелява, от известно време насам, всеки петък представяме пет нови песни от седмицата. Тази седмица петъкът е малко по-специален, защото е Разпети, а ето я и нашата празнична селекция.

Twenty One Pilots сподели новата си песен "Backslide"- третата нова песен, която ще бъде издадена от дългоочаквания им предстоящ албум Clancy, който ще излезе на 24 май.

Clancy определено предизвика интерес, още с излизането на първите парчета, които са включени в албума, а именно "Next Semester" и "Overcompensate".

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Тази седмица слушаме Тейлър Суифт, Сиа и Парис Хилтън, Pearl Jam, Шон Оно Ленън с Джеймс Маккартни и Молец

В края на миналата седмица излезе дългоочакваният и вече аплодиран нов албум на Pet Shop Boys - Nonetheless, който обаче някак ни се изплъзна.Това е първото издание на дуото с продуцент Джеймс Форд, който също е работил с изпълнители като Arctic Monkeys, Depeche Mode, Blur, The Last Dinner Party и Simian Mobile Disco.

Nonetheless включва 10 чисто нови песни, записани и миксирани в Лондон миналата година, основно в студиото на Джеймс Форд в Източен Лондон. Оркестърът и беквокалите са записани в студио The Church в Северен Лондон. На нас бързо любима ни стана "Feel".

Дни след като излезе сингъла, Deep Purple представиха и официалното видео към пилотния сингъл от престоящия им албум =1 (equals1), "Portable Door".

Под номер 23 в дискографията на Deep Purple, =1 ще излезе на музикалния пазар на 19 юли. Това е първото дългосвирещо издание на легендарните музиканти от 2021 г., когато пуснаха албума с кавъри Turning To Crime, и първото с оригинален материал от 2020 г. насам, когато бе премиерата на Whoosh!

Венци Венц" стартира самостоятелната си кариера с проекта "Давам", но истинската му заявка за успех извън митичното дуо, от което беше част, идва с аудио и видео премиерата на песента му "Слънчогледи". Създаването на "Слънчогледи" има дълга история, която започва още по време на пандемията през 2021 г. на среднощна сесия в студиото на "Вирджиния Рекърдс", част от която освен Венци, са Pavell и Михаела Маринова. Така се ражда първото демо на парчето. Няколко месеца по-късно Венци и Искрен Тончев - Искрата придвижват проекта напред, но той остава недовършен в рамките на почти две години. В края на 2023 г. обаче, Венци заедно с Камен Колев и Васко Иванов нанасят последните щрихи в "Слънчогледи".

"Това е най-личната ми песен. Затова инатливо не се отказах от нея толкова време. Вълнувам се, че най-накрая мога да я споделя с вас. Надявам се да ви докосне", споделя Венци.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Тази седмица слушаме Дейвид Гилмор, NLE Choppa, Motley Crue, Дара Екимова и Джейсън Деруло

P.I.F. разкриха видеоклипа към новата и силно емоционална версия на легендарната си песен "Приказка". Тя е една от първите и една от най-известните песни на групата. Клипът и новата версия на песента са записани в същото музикално студио, в което е записана песента преди 25 години.

Видеото ще е и част от документалния филм "Една минута още" за вокалиста на групата Димо, който почина през 2020 г. В новата версия на песента текстът се пее от Мария Илиева, Михаела Филева, Поли Генова, Прея, Мариана Добрева-Велева, Владимир Ампов-Графа, Владимир Михайлов, Стефан Вълдобрев, Стенли, Свилен Ноев, Ерсин Мустафов, Николай Воденичаров-Никеца, Али Абдала и Тодор Ковачев.