Който готвил, готвил, който се женил, женил, сезон 6 на Hell's Kitchen вече приключи. Ексцентричният кулинар Лъчезар Чоткин е големият победител в този сезон на кулинарното предаване. Той готви рамо до рамо със своята любима Камелия, Димитър, заедно със своята половинка Симона, един от заклетите му противници Георги и Чимидова.

Иван Сарамандов в Hell's Kitchen - новият любимец на зрителите

Кой е новият любимец на зрителите в Hell's Kitchen

Новото попълнение, което бързо се превърна във фаворит

На Станислав помагаха кулинарният Сарамандов, вечно нахъсаната Никол, Славейко, любимката на публиката Царина и Полина.​ Станислав Димитров, който остана на второ място, шеф Виктор Ангелов определи за кулинаря с най-голям напредък. Амбицията, отдадеността и бързото приспособяване обаче бяха качествата, които донесоха на неговия конкурент Чоткин голямата награда от 100 000 лева.

Лъчезар Чоткин e роден в с. Червен Брег, но от 18 години живее и се развива в чужбина. Прекарва 14 години в Милано, а от четири години е в британската столица - Лондон, където работи като трети главен готвач в 5-звезден хотел. Готвил е за световни звезди като принц Хари и Меган Маркъл, Cardi B и футболния отбор на Челси. Напуска работа малко след повишението си, за да участва в Hell"s Kitchen.

Що се отнася до звездния отбор, там ден преди големия финал риалити звездата Александра Гърдева стана "Най-добрият готвач сред звездите" тази година. Психоложката победи поп фолк дивата Бони, която остана на второ място в звездната надпревара. Враждата между двете дами беше едно от централните събития в отбора на Златните и беляза тяхното представяне през последните няколко седмици.

Владимира Влахова в "Кухнята след Ада" на Станислав Иванов - какво  се случва след участието в Hell's Kitchen

След участието в Hell's Kitchen - какво се случва с преводачката и порноактриса Владимира

Интересни детайли от кухнята на филмите за възрастни

И като стана дума за вражда, редно е да кажем, че участниците този сезон бяха принудени да преиграват повече от всякога. Скандалите между тях, граничещи със селски караници, започваха от нищото и в повечето случаи изглеждаха наистина нелепи.

Да не споменаваме, че докато готвят, състезателите правеха гаф след гаф и то такива, които не си позволяват дори непрофесионалистите в Master Chef например. На моменти участниците в Hell's Kitchen, представени като отлични готвачи, работили в ресторанти със звезди Michelin, готвили на знаменитости и на кралски особи, изглеждаха като хора, които не могат и едно яйце да опържат, бъркат рецепти, които готвят всяка вечер, изпускат, чупят, само и само да има още поводи за крясъци.

анкета

Кое предаване ви разочарова най-много?

Виж резултати

Ергенът 51.6%

Hell's Kitchen 4.5%

Dancing Stars 8.4%

Един за друг 4.9%

Като две капки вода 2.0%

Всички бяха абсурдни 28.6%

В търсене на зрелище, което евентуално да помага за качване на рейтинга, готварското риалити съвсем се обърна на цирк. Плетяха се какви ли не интриги, мъже ронеха сълзи като малки деца и то почти всеки епизод, докато жените бяха на прага да си оскубят косите и да скъсат куртките си.

Като за капак, в този сезон се разрази и любовна история между Димитър и Симона, в която като цяло няма нищо лошо, стига да не беше приключвала по отново толкова нагласен и нелеп начин с предлоение за брак и то тройно (освен Димитър, Чоткин и Станислав също предложиха) именно в кухнята Ада, само и само да се направи платена реклама на определени бижута. 

Една жена, четирима мъже и много недоволни зрители - ето какво се случва в Hell's Kitchen

Една жена, четирима мъже и много недоволни зрители - ето какво се случва в Hell's Kitchen

Всички негодуват от отпадането на Царина Цанева

Ако тази година ни беше трудно да изберем кое риалити предаване на гледаме, от Hell's Kitchen решиха да ни улеснят, като предложат всичко накуп, защото освен готвене, което по всичко личи тази година не беше акцентът, кулинарното шоу (да, тази дума му приляга най-точно) беше с елементи на "Един за друг", "Ергенът" и турски сериал.

И за разлика от ергенът Алек Младенов, който така и не си избра половинка, защото избяга като мишка, в Hell's Kitchen дори се стигна до предложение за брак. Да, ясно ни е, че рейтингът е важен, но пък е хубаво да се припомни на продуцентите каква е основната идея на това предаване, заради която хората по света и в България (искат да) го гледат - просто едно кулинарното състезание за професионални готвачи. Толкова и нищо повече.