Петъчната ни музикална селекция за тази седмица започва с Green Day, които споделиха дългоочаквания си 14-ти студиен албум "Saviors". Заедно с изданието, групата пусна видео към новия трак "Bobby Sox," който съдържа цялата класическа пънк рок увереност, типична за Green Day.

""Bobby Sox"" е една от любимите ми песни в албума" - споделя Били Джо Армстронг. "Това е парче от деветдесетте, което тогава не написахме. Започна като песен, която създадох за жена ми, но когато стана факт, исках да я променя и добавих "Искаш ли да бъдеш моят приятел?" към "Искаш ли да бъдеш моята приятелка"... Така че песента се превръща в един вид универсален химн."

На 8 март певицата, автор на песни и пианистка Нора Джоунс ще представи своя нов студиен албум "Visions" - съвместен проект с продуцента и мултиинструменталист Леон Мишелс. Колекцията бе обявена заедно с официалния видеоклип към водещия сингъл - "Running".

Нора Джоунс изгрява на световната сцена през 2002 г. с Come Away With Me, нейната "малка мрачна плоча", която представи един изключителен нов глас и се превърна в глобален феномен, като през 2003 г. печели Грами за албум на годината, а Нора за най-добър нов изпълнител.

The Black Keys започват годината с издаването на новия си сингъл "Beautiful People (Stay High)". Сингълът пристига заедно с обявяването на 12-ия студиен албум на групата Ohio Players, който излиза на 5 април. Празничната и радостна песен е една от няколкото песни в албума, които включват сътрудничество между групата и различни други приятели и колеги, включително Ноел Галахър, Грег Кърстин и други.

Говорейки за колаборативния характер на албума, от бандата споделят: "Имахме това прозрение: "Можем да се обадим на нашите приятели, за да ни помогнат да правим музика."

Джеймс Артър представя новата си песен "Bitter Sweet Love" - едноименният сингъл от предстоящия албум на музиканта. Проектът включва 13 песни и излиза на пазара на 26 януари.

Песента "Bitter Sweet Love" преплита в себе си поп, рок и инди стилове, като най-характерен е звукът на китарата на Артър. Парчето е динамично, а текстът разказва за противоречията на една токсична връзка, в която двама души едновременно могат да се привличат, но и отблъскват.

5 нови песни от седмицата с Дженифър Лопес, Ариана Гранде, 21 Savage, Lil Nas и Black Crowes

5 нови песни от седмицата

Седмицата на завръщанията

Година и половина след последния му сингъл като солов артист "Имена на бивши" и близо един милион гледания по-късно, Лъчо от СкандаУ издава ново парче. То се казва "По жицата". Името на песента съвсем не случайно прави препратка към класическия разказ на Йордан Йовков.

"По жицата" получава и своя видео по идея на Дан Илиев и под режисурата на Томи Михайлов, а в главните роли влизат Наум Шопов, Катрин Гачева и гарванът Оскар.